SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Биатлонистите от Троян с всички държавни титли в преследването при младите - 20 Март 2021 - 11:34

БИАТЛОН. Двата биатлонски клуба от Троян спечелиха всички възможни титли в преследването от държавното първенство при младите.  Състезателите на „Амбарица“ и „Аякс“ си поделиха по два златни медала във втория ден от първенството на Белмекен.

При юношите Цветан Данаджиев от „Аякс“ не допусна изненади и запази лидерската си позиция от спринта, въпреки общо 8-те грешки в стрелбата. Среброто бе за Георги Наумов (9) от „Сапарева баня“, а бронзът за Ивайло Грънчаров (8) от „Амбарица“, направил скок от пето до трето място.

Трите медалистки от спринта дублираха отличията си и в преследването при девойките. Въпреки седемте си грешки с пушката Вяра Чолакова от „Амбарица“ отново е първа, пред представителките на „Рожен“ Теодора Владева (5) и Йорданка Йончева (6).

При момчетата втора поредна титла грабна Ивайло Ковачев (2) от „Амбарица“, следван отново от Георги Джоргов (4) от „Сапарева баня“, бронзът този път бе за стартиралия четвърти Андрей Ночев (2) от „Аякс“.

В най-многобройната конкуренция при момичетата номер 1 стана отбелязалата най-голям прогрес Райа Аджамова. 14-годишната състезателка на „Аякс“ стартира девета и с 6 пропуска  финишира първа. Също с 6 грешки не по-малко впечатляващо е представянето на Елиф Бекирова от „Амбарица“, потеглила шеста и стигнала до среброто. Бронзът бе за нейната съотборничка Виктория Мирчева, която от пета позиция пропусна само две мишени и се придвижи с две места напред.

Двата троянски клуба продължават оспорваната битка в отборното класиране. След 8 старта, в подредбата по медали води „Амбарица“ с 8 отличия, 4 от които златни, Аякс е втори с 5 (3), Сапарева баня“ и „Рожен“ също са с по 5 медала, но без титла. До края на първенството предстоят индивидуалните стартове на дългата дистанция и щафетите.

Тодор Шабански
БФБиатлон

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL