SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг сноуборд новини : Първото издание на бордеркрос купа "Алекс Иванов" - 09 Април 2021 - 21:12

СНОУБОРДКРОС SBX На 9-ти април 2021 г. следобед, веднага след финалите на Държавното първенство по сноубордкрос 2021 и купа "Витоша ски", на специално изграденото трасе в горната част на писта "Витошко лале 1" се проведе и първото издание на бордеркрос състезанието за купа "Алекс Иванов", организирана от Ирен Машова и Виктор Димитров.

Състезанието започна директно с финалните серии, като за подреждането на стартовите решетки вместо квалификации се използваха резултатите от класирането в Националното първенство и състезанието за купа "Витоша ски" (която е за децата до 11-годишна и до 8-годишна възраст). Всичко от Държавното първенство по-рано сутринта се повтори още веднъж, с единствената разлика, че в състезанието за купа "Алекс Иванов" не участваха мъжете и жените.

Доста оспорвана беше надпреварата в категорията U11, където имаше най-много участници и битката помежду им естествено беше сериозна. Но най-екстремни и мощни, разбира се, бяха гонките при юношите и девойките, където имаше доста сериозни сблъсъци, излитания от трасето и отпадания, за щастие без сериозни травми за някой от участниците.

В крайна сметка на подиума застанаха както следва:

Момчета U8
1. Константин Савчов (Бороборд)
2. Марко Добрев (ОТП)
3. Иво Добруджански (Бороборд)

Момичета U11
1. Радостина Славова (Бороборд)
2. София Симова (Борд Райдър)
3. Сияна Вукадинова (Борд Райдър)

Момчета U11
1. Пламен Колев (Мотен)
2. Антоний Антонов (Бороборд)
3. Иван Ахтоподов (Бороборд)

Момичета U13
1. Яна Попова (Бороборд)
2. Мария Симова (Борд Райдър)
3. Рая Вукадинова (Борд Райдър)

Момчета U13
1. Ивайло Ерменков (Блейд)
2. Георги Караджинов (ОТП)
3. Данайл Делчев (Борд Райдър)

Момичета U15
1. Андреа Коцинова (Блейд)
2. Яна Тумбева (Блейд)
Албена Шишманова (Спорт Екстрийм)

Момчета U15
1. Иван Иванов (Мотен)
2. Кристиян Крумов (Бороборд)
3. Кристиян Иванов (Мотен)

Девойки U19
1. Теодора Илиева (Спорт Екстрийм)
2. Савина Димитрова (Борд Райдър)
3. Бианка Тодорова (Бороборд)

Юноши U19
1. Симеон Чалъков (Бороборд)
2. Никола Василев (Бороборд)
3. Кристиан Димитров (Мотен)

Награждаването се състоя в зоната на финала на Меча поляна, а прекрасното слънчево и топло време допълни щастието в очите и усмивките на всички присъстващи, особено на децата.

За да се случи този празник на сноубордкроса на Витоша, след отпадането на Банско като домакин на ДП тази година, бяха вложени значителни усилия от страна на организаторите от БФСки и Витоша ски АД, подплатени с неуморна многодневна работа на проектанта на трасето Виктор Димитров - Хачо и целия екип шейпъри, които бяха и съдии по време на състезанията. В крайна сметка, за отплата на всичко това бяха достатъчни щастливите лица на децата и на техните каки и батковци, които бяха радостни от насладата от тези два състезателни дни в любимата си планина!

Поздравления за всички призьори и, разбира се, поздравления за всички участници и треньори, както и поздравления за отличната организация към екипите на БФСки, Витоша ски, Мотен спорт, шейпърите на трасето и всички останали замесени в организацията на тези паметни бордеркрос състезания на Витоша!

SKI.BG благодари на Moten Sport, на Ирен Машова, на Лия Манчева и ДИНО СПОРТ за съдействието при отразяването на събитието.

Вижте избрана част от супер фотографията Zoom (отблизо) на SKI.BG от бордеркрос купа "Алекс Иванов" 2021, както и фото кадрите с широкоъгълния FishEye поглед към екшъна по SBX трасето на Витоша!!!

Очаквайте и видео репортаж за бордеркрос състезанията на Витоша на WWW.SKI.BG !!!

SKI.BG
09 април 2021 г.
фотография © Владислав Георгиев / WWW.SKI.BG

#sbx #vitosha #snowboard #BFSki
Витоша ски Moten Sport Boroboard SC  Alexandra Jekova Blade Snowboard Team Спорт Екстрийм BOARD RIDER

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL