SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Изпращаме 6 алпийци на Световното първенство във Вал д’Изер - 02 Февруари 2009 - 13:07

Шестима алпийци ще представят България на 40-ото Световно първенство по ски, което се открива тази вечер във Вал д’Изер (Франция) и ще продължи до 15-и февруари.

При жените ще участва най-добрата ни скиорка в последните години Мария Киркова. Тя е заявена в комбинацията и слалома. Мария ще открие българското представяне на Световното със старт в спускането за комбинация, което ще се проведе на 6 февруари.

При мъжете ще стартират Килиан Албрехт (слалом), Стефан Георгиев (слалом и комбинация), както и дебютантите Георги Георгиев (слалом и комбинация), Кирил Манолов (гигантски слалом) и Никола Чонгаров (гигантски слалом). Първи от националите във Вал д’Изер ще стартират Стефан Георгиев и Георги Георгиев, които ще карат спускане за комбинация на 9 февруари.

Възможно е по преценка на главния треньор на националите Едуард Райхарт алпийците ни да бъдат заявени и за други дисциплини.

Националите заминаха за Вал д’Изер на две групи. "Надеждите са ни за добро класиране в слалома и комбинацията" - заяви вицепрезидентът на БФски Георги Бобев.

С най-добри спомени от Вал д’Изер от националите ни е дебютантът Георги Георгиев. През декември 2008 г във френския курорт Гого зае 21-во място в суперкомбинацията още в първия си старт за Световната купа. На последното Световно първенство в Оре през 2007 г Килиан Албрехт се нареди на 13-то място в слалома, което бе най-доброто представяне на български скиор в дисциплината в историята на световните първенства.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL