SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Петима български скиори ще участват днес на Световното първенство във Вал д’Изер - 04 Февруари 2009 - 08:38

България ще бъде представена от 5-ма състезатели днес на 40-ото Световно първенство във Вал д’Изер (Франция). Капитанът на националите Стефан Георгиев (48) и дебютантите Георги Георгиев (59), Кирил Манолов (61) и Никола Чонгаров (63) ще стартират в Супергигантския слалом, който започва в 12.00 ч българско време. В първия официален старт при мъжете от програмата Световното са записани за участие 70 алпийци. Супергигантският слалом ще бъде предаван директно от БНТ1, Евроспорт и Rai Sport. На 12 декември 2008 г при дебюта си в Световната купа Георги Георгиев зае 21-во място в Суперкомбинацията, проведена на същата писта, на която ще карат днес във Вал д’Изер.

В първата тренировка по спускане за жени днес от 14 ч. българско време ще стартира Мария Киркова. Националката ни е записана под №58 от 60 в стартовия лист. Вчера Киркова се нареди на престижното 28-мо място при дебюта си на Световно първенство в дисциплината Супергигантски слалом. Класирането е най-добро за българска скиорка в шампионат на планетата.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL