SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : 3 от 3 за Янка - 06 Декември 2009 - 22:31
Невероятен Карло Янка с трета поредна победа в Бийвър Крийк

Швейцарецът Карло Янка постигна трета поредна победа в състезанията от Световната купа по ски алпийски дисциплини в американския зимен център Бийвър Крийк, след като финишира пръв в гигантския слалом. Янка водеше още след първия манш с време 1:15.18 минута и със солидно второ спускане затвърди успеха си с общо време 2:29.44 минути.
   
Това беше пета победа в кариерата на 23-годишния швейцарец. На второ място, на 47 стотни от победителя, финишира Бенямин Райх от Австрия, а с отличен втори манш носителят на Световната купа за миналия сезон Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) се нареди трети, на 93 стотни след победителя.
   
Янка, който триумфира в суперкомбинацията в петък и в спускането в събота, увеличи аванса си на върха в генералното класиране. Той събра 460 точки и вече има аванс от 105 точки пред сънародника си Дидие Кюш, който остана седми днес. Трети с 281 точки е Райх.

Състезаващият се за България Килиан Албрехт отпадна в първия манш, след като стартира с номер 58, но не успя да преодолее трасето.

Sportal.bg
07 декември 2009 | 03:58

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL