SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Пампорово откри зимния сезон с пищно скиорско шоу - 19 Декември 2009 - 17:50

С пищно скиорско шоу днес бе открит зимният сезон в Пампорово. Около 40 милиона лева инвестира "Пампорово" АД в инфраструктура през последните две години, информира председателят на Консултативен съвет "Пампорово" Цветелина Бориславова. Пампорово се преобразява с направените значителни инвестиции в най-слънчевия планински курорт в България, посочи в словото си при откриването на сезона Иво Маринов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Около 12 милиона лева са инвестирани в навечерието на новия ски сезон в Пампорово за 120 допълнителни оръдия за изкуствен сняг, снегоутъпкваща техника и др. Според Цветелина Бориславова в условията на криза усилията са насочени именно в подобряване качеството на пистите и на ски обслужването. В криза хората търсят къде е най-добрата услуга, допълни председателят на Консултативния съвет. Според Бориславова, хотелиерите би трябвало да се обединят около едни логични цени, за да се съхрани "и едно добро ниво на услугата, а и издръжка на хотелите, защото не може да се свалят цените до безкрай".

Цветелина Бориславова прогнозира, че в Пампорово няма да има драстичен спад на туристическия поток в сравнение с миналата година, макар че се очаква намаление на записванията. На фона на намалението при английските туристи се прогнозира ръст на туристическия поток от Русия, Румъния и съседни страни.

Пистите в Пампорово са перфектни, заяви 86-годишният Иван Раев, най-възрастният скиор в курорта и един от основателите на Пампорово. Доайенът при скиорите се спусна днес от вр.Снежанка и оцени условията за ски като перфектни. Скиорите да се радват на великата природа, а ски спортът е здраве, препоръча Иван Раев, който кара ски от 70 години.

Почитателите на ски спорта ще имат възможност да опитат през тази зима нощно спускане в Пампорово, уточниха от ски-училището. Осветление за нощно каране на ски е монтирано по пистата "Стената".

БТА
19 декември 2009

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL