SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Част от ски пистите в Чепеларе ще бъдат затворени до 27 декември - 23 Декември 2009 - 12:16
В днешния ден условията в планините не са подходящи за туризъм заради силен вятър, повечето ски съоръжения не работят

Заради усложнената метеорологична обстановка част от ски пистите в курорта Чепеларе ще бъдат затворени до 27 декември, съобщават от курорта. Скиорите ще могат да използват единствено писта "Мечи чал" от върха до междинната  лифт станция, както и трите ски влека за начинаещи на върха.

Заради създалата се ситуация ще бъдат намалени и цените картите за лифт. В периода до 27 декември еднодневната карта ще бъде на цената на карта за половин ден. Така  за възрастен тя  ще струва 25 лв вместо 38 лв , а за деца- 15 лв вместо 22 лв.

По информация на планинската спасителна служба, цитирана от агенция "Фокус", в днешния ден условията в планините не са подходящи за туризъм заради силен вятър. От службата информират още, че в Банско ски съоръженията не работят, а в Боровец повечето съоръжения на Маркуджиците също са затворени.

Според сайта на Пампорово в днешния ден работят всички съоръжения, с изключение на ски влека Двата моста-Снежанка. На Витоша пък скиорите могат да ползват единствено кабинковия лифт, както и лифтовете  Лалето 1, Романски и Драгалевски, сочи актуалната информация на "Витоша ски".

Деница Ватева
в-к Дневник
23 декември 2009

Работят 80% от пистите в курортния комплекс Пампорово

Работят 80% от пистите в курортния комплекс Пампорово, като снежната покривка е добра за каране на ски, съобщи за радио „Фокус” – Смолян Георги Карамитев – директор на ски училище „Пампорово”. В момента 300 чужденци – великобританци и ирландци ползват услугите на ски учителите на Пампорово, които са 58 на брой. По думите на Карамитев очаква се следващата седмица броят на чуждестранните туристи двойно да се увеличи. За руската Коледа, която е на 6 януари, очакват и групи от руски туристи. „Като цяло обаче за тази година се предполага, че ще има спад на великобритански туристи с около 20 - 30%, а след Нова година ще започнат продажбите на „ласт букинг” резервациите, в които цените стават по-достъпни и даже в някои седмици от сезона може да има и ръст на посещаемост от чужденци, спрямо миналата година”, каза Карамитев. Той каза още, че тази година ски учителите са по-малко на брой от миналата с 30 човека, но ако бройката на ски учителите се окаже недостатъчна, ще се назначат още такива. Тези, които сега са назначени, са се ползвали с предимство, че знаят по два чужди езика и дават уроци освен по каране на ски и по сноуборд. Според директора тази година организацията при тях ще е по-гъвкава и ще съумеят да посрещат и обучават всички туристи, които искат да се учат да карат ски.

Даниела БОЙКОВА
Агенция "Фокус" 
23 декември 2009 | 11:25 | Пампорово

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL