SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : 17 писти на Банско са в отлично състояние - 30 Декември 2009 - 20:31

17 от всички 20 писти в Банско са в отлично състояние и работят, заяви Иван Обрейков, маркетинг директор на “ЮЛЕН”, концесионер на ски зоната. Заради факта, че курорта е единствения с толкова качествени писти до днес там тренираха националите ни по ски. Те се подготвят за стартовете за Световната купа идната седмица в Загреб и Аделбоден. Настинка ще попречи в състезанията в началото на 2010 г да се включи топскиорката ни Мария Киркова. Тя бе налегната от грип в края на тренировъчния лагер в Банско.

Междувременно кметът на Банско Александър Краваров заяви, че в курорта в момента е пълно с туристи от Гърция, Румъния, Великобритания, но най-много са феновете на ските от България.

“Легловата база в Банско за 15 000 души и по Нова година ще е изцяло запълнена. Заради големия наплив на туристи съм разпоредил в курорта по празниците да има дежурни екипи от полицаи, пожарникари и представители на енергото. Надявам се по този начин на осигурим малкисалния комфорт на гостите на Банско. Надявам се скоро да почне строителството и на втора кабинкова линия в града, защото сега туристите само се мъчат, като чакат много време, за да се качат до ски зоната” - допълни още Краваров.

Пламен Вълков за SKI.BG
фотография: Иван Обрейков / ЮЛЕН

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL