SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : След няколко отлагания писта Л.Янков и фън-парк Осогово най-сетне откриха сезона този уийкенд - 12 Януари 2011 - 16:34

(SKI.BG) -- Изминаха няколко седмици откакто на 18-ти декември беше направен първи опит за откриване на сезона и в планината Осогово и ето че този уийкенд дойде щастливият момент. На 8-ми януари 2011 г. фрийстайлърите от западна България си направиха среща на писта Людмил Янков, за да дадат официален старт на новия зимен сезон на Осогово.


фън парк Осогово, фотография: Слави Дурев/snowboard.bg

След доста усилена и изтощителна многодневна работа от страна на собствениците на ски комплекса и на шейпърите от FlipMode, за съботната сутрин фън-парк Осогово разполагаше с перфектни уреди и препятствия - точно както подхожда на едно истинско фрийстайл откриване.

Благодарение на системата за изкуствен сняг на писта Людмил Янков и на положения от страна на собствениците значителен труд през лятото по облагородяването на комплекса, за откриването си ски писта Людмил Янков в Осогово и едноименния фън-парк разполагаха с достатъчно сняг и добри условия за ски и сноуборд спорт.

В парка от FlipMode бяха изградили цяла поредица от уреди, за радост на многобройните райдъри. Линията включваше малък бокс, рейл, наклонен шестметров прав бокс, наклонен шестметров дървен рейл, рокет и прав шестметров рейл. Още от сутринта все повечето и повече прииждащи фрийстайл райдери, сред които и едни от най-добрите в България бордери като Димитър "Джими" Чокоев, Марио Беньо, Лозьо Димитров, Христо "Ице" Ахтоподов, Николай "Метъла" Найденов, Георги "Гумата" Пелтеков, Васил Крумов, Станимира "Съни" Карадочева, Марина Тодорова.

Състоя се и слоупстайл състезание във формат "джем сесия", в което безусловно най-добър беше Джими Чокоев, а от скиорите най-много се изяви Александър "Сашо гипса" Карадинков.


писта "Людмил Янков" и фън-парк Осогово, фото: Влади Владимиров / Дарик нюз

От FlipMode обещават, чр фън-парк Осогово ще работи през цялата седмица, като на него ще тренира националния отбор по сноуборд – Лозьо Димитров, Джими Чокоев и естествено Марио Беньо, който, както е добре известно, е и треньор на националния отбор по сноуборд свободен стил.

Можете да следите актуалната метеорологична обстановка на писта Людмил Янков и фън-парк Осогово в раздел ВРЕМЕТО на SKI.BG, откъдето можете да видите и уебкамерите на живо от пистата и парка в Осогово, излъчвани с подкрепата на SKI.BG!

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL