SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Килиан Албрехт отново ще кара за България, стартира на слалома в Кицбюел - 17 Януари 2011 - 13:46

АЛПИЙСКИ СКИ. Алпиецът Килиан Албрехт се завръща в Световната купа и ще кара за България на слалома в Кицбюел на 23-ти януари 2011 г. (неделя). Това ще е първото състезание за австриеца с български паспорт от Олимпиадата във Ванкувър през 2010-та.


Килиан Албрехт (България), фотография © БФСки

На 27-ми февруари 2010 г. Килиан участва в слалома в Уислър, въпреки контузията на глезена, получена на тренировки, и зае 20-то място. След това точките му във ФИС бяха замразени, както е по правилника на Международната федерация по ски за състезатели, които лекуват контузии. По този начин Килиан е 37-ми в ранглистата на слалом и това ще му позволи да кара с преден номер в Кицбюел.

В момента Килиан Албрехт тренира в Кютай под наблюдението на легендарния специалист Дитмар Тьони, с който работи от години. При последните си две участия в слаломите за Световната купа в класическия австрийски зимен център Кицбюел Килиан зае съответно 17-то и 20-то място. Най-доброто му класиране в Киц от общо 16-те му участия е второто място в слалома през 2002 г.

„С всяка изминала тренировка се чувствам все по-добре” – коментира от Кютай Килиан. „Все още обаче ми липсва издръжливост. От представянето ми в Кицбюел зависи и дали ще карам на нощния слалом в Шладминг на 25-ти януари”.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL