SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Откриват безплатно ски училище в Паничище - 20 Януари 2011 - 15:35

От 29 януари в Паничище се открива безплатно училище за всички желаещи да се научат да карат ски и сноуброд. Това съобщи за Дарик председателят на Съюза на българските скиори и сноубордисти Бранимир Ламбиев.

За начинаещите в спорта, ските и обучението ще бъдат безплатни. Ще се наложи единствено да си платят застраховка в размер на 3 лева.

"Разбрали сме се със Седемте рилски езера, те са ни предоставили един бейби влек и то ще бъде съвсем за начинаещи", уточни Ламбиев.

От съюза са договорили отстъпки за лифтовете, хотелите, ски сервизите и магазини за хората, които вече са почитатели на зимните спортове.

Записването става в сайта на съюза. Всеки желаещ може да се включи, но ако са деца, трябва да има и родител. Всяка събота и неделя, даже хората, които искат да се обучават и събота, и неделя, сме се договорили на хижата - на Седемте рилски езера могат да ползват отстъпка от леговата база.

"Нашата цел е колкото се може повече хора да се научат и да започнат да карат, да обичат пистите, снега и планината. Но и човек, когато е на 20, 30 или 50 години пак може да има желание да се научи да кара", допълни председателят на Съюза.

Ски училището ще работи до края на зимния сезон.

dariknews.bg

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL