SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Грега Кощумай: Скиорите ни вече имат самочувствие - 20 Февруари 2011 - 21:08

Словенският треньор Грега Кощумай е начело на българския национален тим (мъже) по ски вече втора година. За "Стандарт" той направи оценка за представянето на Георги Георгиев и Никола Чонгаров на Световното първенство в Гармиш-Партенкирхен (Германия).

Грега, каква е оценката ви за представянето на скиорите ни?
- Много сме доволни. Честно да си кажа, очаквахме добро представяне, но чак толкова добро не сме се надявали. Момчетата се бориха и дадоха максимума от себе си. Доволен съм за себе си, че работата, която сме свършили досега, вече дава резултати. Момчетата добиват самочувствие и вярват в себе си, а това е много важно за един скиор. Сигурен съм, че ще вървим така и напред.

Доволен ли сте от организацията на първенството?
- Домакините се бяха постарали, въпреки топлото време, трасетата да са подготвени отлично и да издържат за всички. Знаете как работят германците.

Какво да очакваме от Георги и Никола на световната купа в Банско?
- Еуфорията след това 11-то място на Георги е доста голяма. Ние обаче трябва да останем реалисти. В Световните купи всички нации имат по-големи квоти и там е по-трудно. Ще отидем все пак да се представим по най-добрия начин. Сигурен съм, че Георги ще получи стартов номер в първите 30 за суперкомбинацията в Банско, а това е добра стартова позиция за него. Радвам се, че са в добра форма и двамата. Желая им да карат така, както могат.

Пламен Вълков
в-к Стандарт
ПОНЕДЕЛНИК, 21 Февруари 2011

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL