SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Христо Стоичков и Алберто Томба гледат заедно СК в Банско - 24 Февруари 2011 - 18:35

СВЕТОВНА КУПА БАНСКО. Пресаташето на БФ Ски Пламен Вълков разкри специално за Гонг подробности около предстоящите стартове за Световната купа в Банско, както и за паралелния слалом, който ще се проведе на Витоша в подкрепа на младите български скиори.

„Пристигнаха осемте звезди на световните ски, по-точно 7, българската звезда Стефан Георгиев вече е тук и загряваше. Най-голямата легенда на ските Петър Попангелов е до мен, той дойде да гледа, той трябваше да е от българска страна състезателя, но контузия не му позволява да участва. Останалите звезди на световни ски, начело с тройния медалист Кристоф Инерхофер, световният шампион на гигантски слалом Тед Лигети, Ранфрид Хербст - един от най-добрите слаломисти в последните години, Марио Мат – двукратен световен шампион. Двамата шведи Андре Мирай и Йенс Бигмарк също са тук, пистата е подготвена, перфектни условия за паралелния гигантски слалом. Младите таланти също са тук и с нетърпение очакват да се докоснат до големите звезди. Вече има внушителен брой зрители”, заяви Вълков.

„Звездите тръгват оттук директно за Банско, защото ще им трябва време за почивка. Утре имат свободна тренировка, да видят пистите. Вечерта ще бъде тегленето на жребия от 18 часа на площада в Банско, преди това ще има разрязване на рекордния километраж с звук от 300 метра, концерт на Ивана, подгряващо събитие за Световната купа в събота и неделя”.

„Христо Стоичков го очакваме утре да пристигне, Марк Жирардели му е обещал да му дава уроци, Томба ще кацне в София и директно ще пътува за Банско. Министерски съвет половината ще се събере в Банско, начело с Бойко Борисов”.

„Още много известни личности се очакват в Банско, над 10 хиляди души се очаква всеки ден да гледат състезанията и поне 80-90-100 милиона на ден също ще гледат състезанията. Много от големите телевизии ще предават състезанията, истински празник за феновете на ските и една голяма реклама”.

Относно присъствието на Димитър Бербатов, Пламен Вълков коментира: „Поканен е да дойде, но това ще стане в края на март месец, като поканата е не толкова от федерация, колкото от фондацията на принц Алберт, който в Банско ще организира годишното си състезание с известни личности. Освен Бербатов, и Стоичков е обещал да дойде, останалите гости са в листата на Принц Алберт.

„Нашите национали сутринта тренираха от 8 до 10 в зимния център в Банско. Всички са в много добро настроение. Стефан Георгиев, който ще участва на слалома, Килиан Албрехт, който пристигна с чартъра. Гого и Чонгаров тренират в Банско и се надяваме на добър жребий, по-специално за Гого след силното представяне в суперкомбинацията. Здрави са момчетата"

Ирина Русева
радио Гонг
24 февруари 2011 18:14

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL