SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Световни ски звезди се състезаваха на Витоша в името на благородна кауза - 24 Февруари 2011 - 22:50
Изключителното представление на нощната писта Витошко лале привлече голям зрителски интерес

Бронзовият олимпийски медалист в слалома Андре Мюрер и 12-годишният Радослав Дурев спечелиха шоуто на пистата “Витошко лале”. Състезанието бе благотворително за подпомагане на младите български таланти в ските.

Шведът и Дурев спечелиха финалния сблъсък със състезаващия се България Килиан Албрехт и Калоян Бисеров. Мюрер и Албрехт записаха по една победа в двата манша, докато Радослав Дурев и в двата случая бе по-бърз от Бисеров.

Тандемът стигна до финала, след като в полуфиналите се справи с Тед Лигъти (САЩ) и Асен Мавриков (11 г.). Австриецът с български паспорт Килиан и Калоян пък отстраниха Йенс Бигмарк (Швеция) и Деян Иванов (10 г.).


 
ОСТАНАЛИТЕ ДВОЙКИ, УЧАСТВАЛИ В ШОУТО
Райнфрид Хербст (Австрия) – Николай Ангелов (13 г.)
Стефан Георгиев – Михаела Кехайова (12 г.)
Кристоф Интерхофер (Италия) – Теодор Дурев (12 г.)
Марио Мат (Австрия) – Антон Томов (9 г.)
Тед Лигети (САЩ) – Асен Мавриков (11 г.)
Йенс Бигмарк (Швеция) – Деян Иванов (10 г.)

Блиц спорт
24 февруари 2011, 21:13

ВИЖТЕ НАД 1600-те ФОТОГРАФИИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО ТУК !!!

Звездна ски вечер в благотворителното шоу на Витоша

Истинско шоу сътвориха някои от най-големите звезди на алпийските ски в днешното благотворително състезание, което се проведе на пистата "Витошко лале". Надпреварата, която имаше за цел да набере средства в помощ на младите таланти в българските ски, събра на Витоша световните шампиони от Гармиш Партенкирхен отпреди седмица Кристоф Инерхофер от Италия и Тед Лигети от САЩ, австрийския ветеран с три златни медала от световни шампионати Марио Мат и сънародника му Райнфрийд Хербст, шведското дуо Андре Мюрер и Йенс Бигмарк. От българска страна на пистата излязоха Килиан Албрехт и Стефан Георгиев.

Звездите бяха разпределени в тимове с по един млад български талант, с когото заедно трябваше да участват в паралелния слалом. Във финалния сблъсък един срещу друг се изправиха екипът на Килиан Албрехт и този на Андре Мюрер, за да отиде победата в крайна сметка за Мюрер и невръстния му партньор. Освен като участници осемте скиори участваха лично и като дарители и допринесоха с 12 400 евро за благотворителната кауза.

В мразовитото време на Витоша стотина фенове се решиха да гледат на живо шоуто, но тези, които бяха на "Витошко лале", не останаха разочаровани, а някои от тях успяха и да се докоснат до любимците си, и да си вземат автограф или снимка. Звездите пък бяха във видимо добро настроение и се забавляваха искрено, докато гледаха спусканията на партньорите си.

Скиорите пристигнаха за състезанието директно след кацането си в София, а веднага след това потеглиха за Банско, където през този уикенд ще се проведе кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Sportal.bg
24 февруари 2011 | 21:17

ВИЖТЕ НАД 1600-те ФОТОГРАФИИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО ТУК !!!

ВИЖТЕ НАД 1600-те ФОТОГРАФИИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО ТУК !!!

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL