SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Феликс Нойройтер: Гранж е фаворит за спечелване на Световната купа в Банско - 25 Февруари 2011 - 18:18
Според немеца, ските носят усещане за свобода

Най-добрият германски скиор през последните години – Феликс Нойройтер бе въодушевен от възможността да се спуска за първи път в България. 26-годишният баварец ще участва в стартовете за Световната купа, които започват утре в Банско. Нойройтер бе официално представен от Ауди България на пресконференция в курорта.

"Чувствам се в отлична форма, но честно казано, според мен фаворит в момента е Жан-Баптист Гранж. В интерес на истината в Банско ще се състезават отлични скиори, но защо пък да не триумфирам на подиума в неделя? Мисля, че имам шансове за това. Още повече, че на моята възраст вече трябва да мога да се справям с напрежението”, заяви Нойройтер. По отношение на пистата той сподели, че в момента тя е доста мека, като се имат предвид атмосферните условия до миналата седмица и усилията, които са положени за привеждането й според стандартите за подобно състезание.

Нойройтер сам подкара модел Ауди S4 от хотел "Стражите" до хотел "Кемински", където се проведе срещата с медиите.

"Не съм карал от София до Банско, а от един хотел до друг. Иначе пътуването ми от българската столица до курорта си беше голямо преживяване", допълни германската звезда в ските. "Бяхме с ескорт, в големи автобуси, които се движеха изключително бързо и дори на няколко пъти си мислехме, че може да се блъснем, но нищо подобно не се случи."

Sportal.bg
25 февруари 2011 | 18:14

Феликс Нойройтер: Ските носят усещане за свобода

Ден преди старта на кръга от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско, най-известният скиор на Германия - Феликс Нойройтер, сподели очакванията си за резултатите в класирането, за това как са повлияли родителите му при избора на кариера и какво е общото между ски спорта и шофирането.

"Радвам се, че съм в България и очаквам с нетърпение старта на състезанието. Това ще е една изключително оспорвана надпревара. Чувствам, че имам шанс да спечеля и затова ще дам всичко от себе си", заяви Феликс Нойройтер.

Въпреки това той каза, че не подценява съперниците си. Феликс Нойройтер пожела успех и на българските си колеги. Той сподели, че таланта на нашите спортисти и добрите условия за зимни спортове в страната са предпоставка  български скиор да присъства в топ 10 на най-добрите. 

Освен това Феликс Нойройтер сподели, че за него ските са преди всичко усещане за абсолютна свобода. Той коментира и отношението на хората към него, когато раберат, че родителите му са легенди в ски спорта.

"Когато бях малък хората гледаха на мен не като на Феликс Нойройтер, а като на сина на двама известни скиори. Тогава това наистина много ме притесняваше, но сега вече нещата седят по различен начин и хората свързват името ми с моите постижения на пистата", заяви най-добрият германски скиор.

Също така Нойройтер сподели, че съветът на родителите му към него винаги е бил той сам да избере своя път. Затова и преди да се спре на ските като свое призвание, Феликс е тренирал футбол.

Талантливият скиор сподели, че в свободното си време играе футбол, тенис, обича да шофира. За него: "двата вида спорт са твърде близки като усещане, тъй като шофирането носи същия адреналин, както и ските, а скиорите обикновено са добри шофьори".

На въпроса, кой български спортист познава, младата надежда в ските отговори: "Познавам Димитър Бербатов. Той е много добър футболист. Сега е в тима на Манчестър Юнайтед, а преди играеше за Тотнъм".

Феликс Нойройтер не пожела да разкрие любопитни факти около личния си живот. На въпроса дали си има приятелка и дали отдава свободното си време на нея, той отвърна със срамежлива усмивка.

Sportni.bg
25.02.2011

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL