SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Анди Пулахер: Бъндерица е точно за слалом - 26 Февруари 2011 - 14:03

СВЕТОВНА КУПА БАНСКО. Анди Пулахер на пръв поглед няма работа в Банско. Той е треньор на австрийския мъжки тим за гигантски слалом, какъвто в Банско няма да се кара. Пулахер обаче е сред най-големите експерти по трасиране в световните ски. Той реди вратите на гигантския слалом на световното първенство в Гармиш-Партенкирхен (Гер).

Анди се прибра в хотела няколко часа след като скиорите му вече се бяха изкъпали и седнали да обядват. Той до последно разучаваше писта "Бъндерица", за да може да даде на своите момчета най-точни указания преди днешната суперкомбинация.

"Пистата е отлична. Условията са много добри. Всичко е като за Световна купа, призна Пулахер. Ние пък сме доволни от свършената работа. Имаме големи очаквания за суперкомбинацията и слалома."

Пулахер няма да трасира в Банско. Днес тази работа е поверена на треньорите на швейцарския тим в супер Г и на американците за слалома.
"Определят тази писта като трудна за скиорите, но за трасьорите е още по-трудна", смята специалистът. "Много е стръмна и бърза. Трябва да се вземат предвид много фактори, за да се нареди трасе за определена дисциплина. Тук може да се нареди слалом, но е доста трудно да се трасира супер Г. Пистата наистина е бърза и позволява на състезателите да постигнат скорост, но е сравнително тясна и трасьорът няма много възможности да постави вратите. Все пак всички са за първи път тук и за всички е еднаква. Все пак не очаквам нашите момчета да имат сериозни проблеми.

в-к 7 дни спорт
26 февруари 2011

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL