SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. спорт : Плажен волейбол и голф в Международния олимпийски ден 23-ти юни - 21 Юни 2011 - 19:52

OLYMPIC. С плажен волейбол и турнир по голф ще бъде отбелязан Международният олимпийски ден в София на 23 юни.

Състезанието по офис голф е за журналисти и ще започне от 10 ч в седалището на БОК на ул. “Ангел Кънчев” № 4 на 23 юни, четвъртък.
Победителите ще получат награди от “Мтел” и "Порше БГ" ЕООД - партньори на БОК, както и от Българската Голф Асоциация и БОК.

На същото място от 11 ч по традиция ще бъде посрещната щафетата с  олимпийския огън, носен от студенти, ученици и млади спортисти. Щафетата ще тръгне в 9 ч от арката пред Националната спортна академия “В. Левски" в Студенсткия град, ще премине по централните столични булеварди, и ще завърши пред сградата на олимпийската централа.


А в 12,30 ч пред НДК председателят на БОК Стефка Костадинова ще даде началото на турнира по плажен волейбол „M-Tel Beach Masters”.

Тържествата по случай Международният олимпийски ден започнаха още на 18 юни на гребния канал в Пловдив. Там над 1200 участници се включиха в масовия крос, в състезанията по ролери, демонстрираха уменията си в колоезденето и се включиха в конкурс за рисунки на олимпийска тематика.

Мотото на Международния олимпийски ден е: „Движи се, учи и откривай” и ще бъде отбелязан с множество спортни прояви и в други градове на страната – Варна, Русе, Благоевград,  Враца, Правец, Рила, Радомир, Белицаи други.

БОК
bgolympic.org
2011-06-21 14:08:32

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL