SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски скок новини : Зографски с уверен скок по време на квалификацията за предстоящото Лятно Гран При в Хинтерзартен - 05 Август 2011 - 18:50
Заради класиранията в предходните кръгове, българският талант е с право да участва директно в състезанието в неделя

СКИ СКОК (SKI.BG) -- Българският национален състезател Владимир Зографски демонстрира увереност по време на своя скок в рамките на днешната квалификация за 4-тия кръг от индивидуалното Лятно Гран При на ФИС, което ще се проведе в неделя, 7-ми август 2011 г., на нормалната 108-метрова шанца в Хинтерзартен, Германия.

Талантливият Зографски скочи 98.5 метра, което е 5-тото най-добро постижение от всички, участвали в днешната квалификация. Победител в нея изненадващо стана представителят на домакините Андреас Ванк, който скочи точно 100.0 метра и оглави класирането още от самото начало (Ванк беше с 4-ти стартов номер). Втори, със скок от 99.5 метра, е австриецът Мануел Фетнер, а трети остана чехът Лукаш Хлава (97.0 метра).

По-дълги скокове от Влади направиха още само словенецът Роберт Краньец (най-дългия скок за квалификацията от 102.0 м), полякът Камил Щох (101.0 м) и немецът Ричард Фрайтаг (100.5 м). Именно Фрайтаг беше силата на бундес тима, правейки най-дългия скок за деня от 105.0 метра по време на официалната тренировка преди квалификацията.

Всъщност днешният скок беше само тренировка за Зографски и е без значение за участието му в самото състезание, тъй като той е сред 10-те ски скачачи с право да се явят направо в същинската надпревра. Владимир ще скача от шанцата в неделя с 41-ви стартов номер, т.е. първи от челната десетка.

 По време на квалификацията днес петима от най-добрите - норвежецът Том Хилде, немецът Северин Фрюнд, руснакът Павел Карелин и австрийската звезда Томас Моргенщерн, се отказаха да скачат, но те по право също ще се състезават в неделя.

Утре, събота, на нормалната шанца в Хинтерзартен ще се проведе отборно състезание. Първият етап на индивидуалния ски скок от Лятното Гран При в неделя е с начален час 15:00 българско време. Пожелаваме нов успех за българската млада и обещаваща надежда в ски скока! СЛЕДЕТЕ НОВИНИТЕ НА SKI.BG !

SKI.BG
05 август 2011 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL