SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Състезанието по планинско бягане Siemens Vitosha Run 2011 е тази неделя - 23 Август 2011 - 15:33

ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ. На 28 август 2011 г., неделя, в 9:00ч. пред билетния център на НДК в гр. София ще бъде даден стартът на петото поредно издание на състезанието по планинско бягане SIEMENS VITOSHA RUN 2011.

18 километровото изкачване до Черни връх се организира от Сдружение Маратон. Проявата е отворена за всички желаещи да приемат предизвикателството, като по трасето са подсигурени 6 контролни и 3 подкрепителни пункта. На старта ще застанат зедно професионални бегачи и аматьори от всички възрасти с идеята да се получи един истински празник на планината, бягането и туризма. Награждаването ще се състои на хижа Алеко от 13:00 часа. Участие са потвърдили състезатели от националните отбори по планинско бягане, ски бягане и ориентиране, много любители и чуждестранни участници.

Състезанието се провежда с генералното спонсорство на SIEMENS и с помощта на SALOMON,ТEHNOPOLIS, BILLA, ActiveO2, CenTransit.bg. Партньори на организаторите са Столична Община, Район Витоша, Район Триадица и Българска Федерация по Лека Атлетика. Паричният награден фонд е 2030 лева.

Планинското бягане е сравнително нова дисциплина, но популярността му расте бързо в световен мащаб, както и в България. Състезателния характер на придвижването в планински условия става все по-атрактивно събитие. За целта се подбират обикновено туристически маршрути или екопътеки, бяга се в условията на естествен терен с живописни гледки и природни забележителности. Трасетата често включват и екстремни участъци. Развиват се три варианта на планинското бягане – спринт (с дължина на надпреварата до 5 км), класическа дистанция (между 5 и 18км) и маратон (над18км). Планинският характер на българския ландшафт е сериозна предпоставка за развитието на дисциплината у нас.

Пълна информация за състезанието Siemens Vitosha Run 2011 може да намерите на www.marathon.dir.bg, както и от 8:00ч. в неделя, 28.08.2011г., пред билетния център на НДК.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL