SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Националите по ски алпийски дисицплини стартират състезателния сезон с турне в Европа - 02 Ноември 2011 - 13:07

АЛПИЙСКИ СКИ (SKI.BG) -- През месец ноември българският "А" национален отбор по ски алпийски дисциплини ще открие новия състезателен сезон с участие на стартове за Световната купа и Европейската купа, както и на няколко ФИС състезания из Европа.

След успешния летен тренировъчен процес, треньорският състав на алпийците ще разчита на добро представяне на слалома за Световната купа в Леви, Финландия (13-ти ноември) от страна на Георги Георгиев - Гого. Преди това, от 8-ми до 10-ти ноември другите трима национали от А отбора - Никола Чонгаров, Стефан Присадов и Светослав Георгиев по план ще участват на спускане и супер-Г за Европейската купа в Райтералм, Австрия.

От средата до края на месец ноември четиримата ни алпийци ще участват заедно на няколко състезания от календара на ФИС - най-вероятно слалом в Давос (Швенцария), гигантски слалом в Цинал (Австрия) и Супер-Г във Вал Гардена (Италия).

В момента четиримата национали, под ръководството на старши треньора Грега Кощумай и помощник треньорите Иван Конярски и Ангел Пумпалов, са на австрийския глетчер Мьолтал, където в следващите няколко дни ще провеждат тренировки в дисциплините слалом, гигантски слалом, супер-Г и спускане.


Каращите по пистите на глетчера Мьолтал се радват на обилното количество сняг в края на октомври, фото © Mölltaler Gletscher

СЛЕДЕТЕ НОВИНИТЕ НА WWW.SKI.BG ЗА АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ТУРНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ СКИОРИ АЛПИЙЦИ.

SKI.BG
02 ноември 2011 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL