SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Wild Ride 2005 - 10 Март 2005 - 22:45
Международно X ski състезание над Банско

Четвърто международно състезание по екстремни ски и сноуборд
17-20 март 2005, Банско, България

Състезанието традиционно се провежда по северния склон на връх Тодорка (2 748 м.) над Банско. Надпреварата включва спускане по разнообразни терени извън ски пистите с необработен сняг и естествени препятствия – кулоари, скали и т.н.

Целта на състезанието е да популяризира свободните стилове ски фриирайд и фриистайл. Проявата дава възможност на екстремните скиори и сноубордисти да посетят град Банско и да се възползват отуникалните за тази дисциплина условия в ски-центъра. Два триседалкови лифта и два влека стигат до подножието на трасето и допринасят състезанието да се превърне в атракция. Зрителите и репортерите имат удобен достъп и прекрасна видимост.

Събитието предизвиква огромен интерес не само от страна на участници и зрители, но и сред българските и международни медии. Американските списания “Powder Маgazine” ( No1 в САЩ) и“Skiing Magazine” публикуваха обширни статии за Банско и България, след като техни представители бяха гости на третото издание на състезанието. Снимките от състезанието в Банско’2004 се появиха на първа корица на “Powder Маgazine”, както и на корицата на списание “Poachers”, разпространявано в алпийските курорти в Европа.

За четвърта поредна година в изданието ще вземат участие наред с българските и екстремни скиори и сноубордисти от Европа и САЩ. Общият брой на състезателите е над 60, които ще се състезават за награден фонд от 2 500 Евро.

Състезанието

Трасето е северния склон на връх Тодорка близо до горна станция на лифта.
- старт: 2 748 м. надморско равнище
- финал: 2 400 м. надморско равнище
- денивелация на склона: 330 м.
 Състезанието се организира съгласно предписанията наМеждународната асоциация на свободните скиори / IFSA /и състезателите ще бъдат оценявани съгласно правилата на IFSA на базата на пет критерия:
избор на линия
контрол
техника
непрекъснатост
агресивност

Програма

Вторник (15 март)
11:00 ч. Пресклуб“България” - Пресконференция “Четвърто международно състезание по екстремни ски и сноуборд” със специалното участие на някои от миналогодишните победители.

Четвъртък (17март)
8:00-16:00 Пристигане и настаняване на състезателите
18:30-20:30 Техническа конференция
20:30 Welcome party

Петък (18 март)
9:30-11:30 Запознаване с терена на състезанието;
12:00–16:00 Квалификационно спускане,
19:30 Техническа конференция

Събота (19 март)
12:30  Старт на финално спускане
15:00 Церемония по награждаването
20:00 Финално парти

Неделя (20 март)
резервен денпри лоши метерологични условия

Състезанието ще бъде отразено от националните всекидневници: Труд, Стандарт, Монитор, bTV, БНТ, Нова телевизия, отБългарско национално радио, от специализирани и лайфстайл списания, както и от най-посещавания български скипортал - www.skibg.com

Официалният WEB Site на състезанието е: http://wildride2005.e-card.bg 

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL