SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Пинтуро и Манкузо спечелиха градския паралелен слалом в Москва - 21 Февруари 2012 - 21:08
Хиршер измести Костелич от върха

СВЕТОВНА КУПА. Французинът Алекси Пинтуро спечели градското състезание от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в руската столица Москва с награден фонд 100 хиляди швейцарски франка. 20-годишният Пинтюро триумфира в надпреварата по паралелен слалом с 16 състезатели на директна елиминация, като на финала той победи германеца Феликс Нойройтер с преднина от 17 стотни от секундата.

Това беше първи успех на французина за Световната купа, с което той заслужи 40 хиляди швейцарски франка от наградния фонд. За Нойройтер останаха 30 хиляди швейцарски франка. В спора за третото място шведът Андре Мирер надделя над Ромед Бауман (Австрия) с общо 30 стотни от секундата аванс след двата манша и взе 20 хиляди швейцарски франка, а за Бауман останаха 10 хиляди швейцарски франка.

Австриецът Марсел Хиршер отпадна от Пинтюро на четвъртфиналите, но с 5-ото си място той събра 1055 точки и оглави генералното класиране за сезона след 32 от 44 старта. Хиршер изпревари с 12 точки миналогодишния носител на Световната купа Ивица Костелич (Хърватия), който пропусна състезанието заради контузия на коляното. Трети с 1003 точки е Беат Фойц (Швейцария), който отпадна на четвъртфиналите от Мирер.

Джулия Манкузо спечели градското състезание по паралелен слалом в Москва

Джулия Манкузо (САЩ) спечели градското състезание от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените в руската столица Москва с награден фонд 100 хиляди швейцарски франка. 27-годишната Манкузо триумфира в надпреварата по паралелен слалом с 16 състезателки на директна елиминация, като на финала тя победи Михаела Кирхгасер (Австрия) с преднина от 54 стотни от секундата. Това беше седми успех на американката за Световната купа, с което той заслужи 40 хиляди швейцарски франка от наградния фонд. За Кирхгасер останаха 30 хиляди швейцарски франка. Манкузо, която е олимпийска шампионка в гигантския слалом от Торино 2006, отстрани на полуфиналите сънародничката си Линдзи Вон с 31 стотни по-добро време.

В спора за третото място Вон пък надделя над миналогодишната носителка на Световната купа Мария Рийш (Германия) само с 8 стотни от секундата аванс след двата манша и взе 20 хиляди швейцарски франка, а за Рийш останаха 10 хиляди швейцарски франка. Така Вон увеличи аванса си на върха на генералното класиране. Тя има 1502 точки след 27 от 39 състезания. Втора е Тима Мазе (Словения) с 1024 точки, а трета е Рийш с 1006 точки. Световната купа при жените продължава със спускане и супергигантски слалом в българския курорт Банско на 25 и 26 февруари.

Sportal.bg
21 февруари 2012 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL