SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг сноуборд новини : Държавно първенство по сноуборд слоупстайл и биг еър на Осогово - 12 Март 2012 - 14:24
Европейски шампион и национали по сноуборд се надскачаха в Осоговската планина

ФРИЙСТАЙЛ СНОУБОРД. Близо 40 състезатели участваха на откритото Държавно първенство по сноуборд, което се проведе на писта „Людмил Янков” в Осоговската планина. Първенството се провежда за пръв път и е в календара на FIS.

Европейският шампион Марио Беньо, който е треньор на националния отбор- мъже демонстрира способностите си на Фън парк „Осогово”. Сред опитните състезатели бяха още националите – Лозьо Димитров /мъже/, Георги Георгиев и Георги Михайлов /юноши/, републиканските шампиони – Димитър Чукоев и Георги Пелтеков. В олимпийската дисциплина „слоупстайл” се включиха и 6 жени.

„Фън парк „Осогово” със своите съоръжения е готов за провеждане на състезанието” - заяви Емил Семов, директор направление „Сноуборд дисциплини” в Българската федерация по ски.

В дисциплината „слоупстайл” победи юношеският национал Георги Михайлов от клуб „Лавина”- София /роден 1995 г./. Втори се класира Димитър Чокоев /род. 1987 г./ от клуб „Блейд”, а трети е Марио Беньо /род. 1980 г./ от клуб „Мотен”, който се състезава с контузия.

Марина Тодорова зае първото място при жените. Тя е родена 1986 г. и е от клуб „НСА”. След нея се наредиха Росина Ганчева от „Бороборд” /род. 1982 г./ и Александра Кузева от клуб „Блейк” /род. 1993 г./. Организаторите и представители на федерацията по ски връчиха чекове и купи на медалистите.

текст и фотография Влади Владимиров
Дарик нюз / Кюстендил
12 март 2012 14:16

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИТЕ И ОФИЦИАЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ !

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL