SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Ски и сноуборд състезанието на Американската търговска камара в Пампорово - 24 Март 2012 - 20:19

Близо сто участници събра тази година ски и сноуборд турнирът на Американската търговска камара, който се провежда за осма поредна година.

Сред публиката в Пампорово беше и американският посланик Джеймс Уорлик. А репортерът на „По света и у нас” Ирина Цонева отново стана най-добрият скиор сред журналистите.

В напрегната надпревара за първите места и наградите се включиха дипломати, политици, представители на бизнеса, банкери и топ-журналисти. Дори управителят на БНБ предпочете състезанието в Пампорово.

Иван Искров – управител на БНБ: "За мен това е едно прекрасно събитие. Освен че си почиваме, има много фан, много хубаво прекарване с колеги от бизнеса, от политиката. Трябва да насърчаваме такива състезания повече."

Ирина Цонева – журналист в БНТ: "Традиционно това е едно от най-добре организираните състезания, които се правят за банкери, журналисти, дипломати. Просто няма по-добро."

Перфектните снежни условия допълнително допринесоха за доброто настроение на участниците.

Валентин Георгиев – изп. директор на Американската търговска камара: "Искаме да се позабавляваме, но същевременно целта на нашите спортни събития в камарата е и да събираме средства, за да подпомогнем децата в неравностойно положение, да могат и те да се любуват на тия прекрасни спортове, които ние имаме и развиваме в България. Ските е един спорт, който си заслужава да бъде подкрепен и си заслужава тези деца, които нямат тази възможност, да им дадем шанс."

Средствата, събрани от таксата за участие в състезанието, ще бъдат предоставени за развитието на спортни програми за деца в неравностойно положение.

Автор: Величка Петкова
БНТ, 24.03.2012 / 19:45

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL