SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Грандиозно строителство в Русия на съоръжения за зимен спорт - 17 Юни 2012 - 10:34

През последните години в Русия се полагат големи грижи за създаването на първокласни условия за практикуване на зимните видове спорт. Успоредно със строителството на ски съоръжения и инфраструктура в Сочи за провеждането на Зимните олимпийски игри през 2014 г. в Карачево–Черкезката република е започнало голямо строителство на центрове за практикуване на зимните видове спорт. През тази и следващите 5-10 години ще бъде извършено строителство на стойност няколко миларда рубли. В изграждането на различните обекти ще участват към 333 хил. души. Предвижда се да бъдат построени 227 лифта, много хотели със 125 хил. места за настаняване на туристи и повече от 1000 км ски писти и плацове.

Строителството вече е започнато в курорта Аркиз. През тазгодишния март са пуснати в експлоатация две въжени линии и две писти за любителите на ски спорта. До края на годината ще бъдат построени пет хотелски комплекса със 700 легла. Планира се да бъдат изградени и четири туристически селища, в които едновременно да могат да бъдат настанявани 24 хил. посетители. На територията на тези селища ще бъдат построени 54 ски лифта и плацове и ски писти с обща дължина 260 км. За строителството се осигурени 80 млн. рубли.

През следващите години строителството ще продължи със същите високи темпове.

При наличието на такива условия постиженията на скиорите и състезателите по други зимни спортове в Русия се очаква силно да нараснат.

От друга страна масовото практикуване на зимни спортове помага за укрепване на здравето на хиляди и милиони граждани на страната.

проф. Димитър Дражев
vestnikpriatel.com, 12.06.2012 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL