SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Боровец посрещна лятото с Празник на приключенията в планината - 18 Юни 2012 - 21:28

В събота, 16 юни 2012 г., Боровец даде официален старт на поредното вълнуващо лято. Под мотото „Празник на приключенията в планината” в деня на откриването на летния сезон, курортът зарадва любителите на планината с много настроение и интересни предизвикателства за малки и големи, при това безплатно.

Гостите на Боровец изпробваха своята сръчност и умения за катерене във въжения град „Бороландия”, участваха в планински тур до местността „Черната скала”, а най-малките получаха своите първи уроци по конна езда. За любителите на велосипедите, със специалната подкрепа на Ram Bikes, бяха организирани байк турове в най-големия и професионално направен парк за планинско колоездене у нас, Боровец Байк Парк. Желаещите да се включат получиха безплатни екипировка, колело и билет за лифта, и бяха придружени от професионален водач. По-екстремно настроените байкъри имаха възможност да се изявят и да покажат интересни трикове на въздушната възглавница, разположена пред хотел ”Рила” специално за откриването на сезон Лято’2012. Организаторите от Бороспорт допълниха доброто настроение с много музика и изненади и успяха да превърнат събитието в хубав празник за любителите на планината.

2012 е четвъртата поредна година, в която Бороспорт развива и обогатява своята лятна програма. Наред с възможностите за релакс или просто за приятна разходка сред природата, летните активности в курорта включват още много други възможности: джип сафари и off-road маршрути с ATV, маунтин байк, конна езда, стрелба с лък, забавления във въжения град „Бороландия”.

Предложенията за активна ваканция в планината продължават и с многобройните пешеходни турове, които варират от разходка с пикник до покоряване на балканския първенец, връх Мусала. Помислено е и за най-малките гости на курорта, за които отново отваря врати специалният открит и закрит детски клуб "Бороленд". Клубът осигурява уникални условия за игра сред природата на малчуганите от 2 до 10 години, като предлага почасови и целодневни занимания, както и организирането на детски партита.
 
Гордостта на летен Боровец е Боровец Байк Парк - най-добрият парк за планинско колоездене в България. С идеално подготвени трасета с различна сложност, паркът привлича както професионални байкъри, така и начинаещи любители на планинското колоездене, включително и семейства с деца. Признание за Боровец Байк Парк е международното състезание Borovets Bike Park Open Cup 2012, част от календара на Международния колоездачен съюз (UCI), което ще се проведе за втори път от 22 до 24 юни 2012 г.

Бороспорт АД
17.06.2012

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL