SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg ski news : „Горещо” посрещане на Световния ден на снега в Боровец - 20 January 2014 - 17:19

ГОРЕЩО. Точно за Световния ден на снега, 19-ти януари 2014 г., в България бяха регистрирани седем положителни температурни рекорда, съобщиха от НИМХ-БАН. Най-топло за този януарски ден беше във Велико Търново, където термометрите по обяд показваха "скромните" +25.8 градуса по Целзий. Топло беше и из българските зимни курорти, но като че ли най-"горещо" се оказа в Боровец, където по пистите можеше да срещнете скиорки по бански :)

От “Бороспорт” бяха обещали пищна програма за деня - детският снежен парк “Борокидс” да е отворен за най-малките гости на Боровец, Ски и сноуборд училището на “Бороспорт” да предостави безплатни уроци и екипировка на начинаещи от всички възрасти, а любителите на фрийстайл сноуборда и ските да могат да се възползват от обучението и напътствията от екипа на Бороспорт Сноу парк. В Промо-Сноу парк Бороспорт пък момичета от „Wild Berries” щяха да помагат на желаещите да изпитат тръпката от фристайл сноуборда, а по късно в промо-парка трябваше да се проведе и фристайл надпревара-забавление във формат Jam Session.

Все още не е напълно ясно каква част от програмата се е състояла на практика, но затова пък можем да отбележим, че в честването на Световния ден на снега в Боровец се включиха и професионалните ски инструктори (и чаровните професионални ски инструкторки:) на Ски и сноуборд училище "Янакиев". Специално благодарим на Monna J Winter за предоставените фотографии.

Въпреки тежките метеорологични условия, целия екип работещ по подръжката на курорта Боровец се старае да запази благоприятни условията за ски.

SKI.BG
20 януари 2014 г.
фотография © Monna J Winter / Yanakiev Ski & Snowboard School Borovets

Вижте тук какво се случи на Витоша в Световния ден на снега 2014!

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL