SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. news BFSki : ФИС инспектира Банско за световни финали по ски през 2021 г. - 16 August 2017 - 16:39

АЛПИЙСКИ СКИ. Международната федерация по ски инспектира българския ски курорт №1 Банско във връзка с кандидатурата на БФСки да приеме световни финали в алпийските ски през 2021-ва година. Лично шефовете на стартовете за Световната купа при мъжете Маркус Валднер и при дамите Атле Скаардал посетиха Пирин. Те направиха пълна инспекция - от пистите, на които ще се състезават скиорите, през хотелите, където ще са настанени състезателите, вакс кабините, както и мястото за теглене на жребия и награждаване.


Вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев заедно с Маркус Валднер, Атле Скаардал и останалите членове на организационния комитет на Световните купи от българска страна по време на испекцията на пистите в Банско

Генералната оценка на ФИС е, че Банско има всичко необходимо за да приеме световни финали. Валднер и Скаардал, също така са изразили мнение, че втори кабинков лифт в Банско значително ще подобри условията за придвижване на феновете към финалната зона. На инспекцията от българска страна присъстваха вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев, директорите на стартовете за Световната купа в Банско Валентин Стефанов и Виктор Гичев, както и отговорниците от българска страна за пистите, времеизмерване и финална зона.

Освен Банско кандидат за финалите на сезон 2020/21 е и швейцарският курорт Ленцерхайде. ФИС ще определи домакина в началото на октомври по време на календарната конференция в Цюрих. Шансовете на българския курорт, който 5 пъти е бил домакин на стартове за Световната купа в алпийските ски при мъжете и жените, а също така и в сноуборда са много големи, заради отличните оценки, които организационният комитет е получавал за работата си през годините.

Пламен Вълков
пресаташе на БФСки
16 август 2017 г.

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL