SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg ski news : Stavri Invitational Vol.5 Pool Party сложи точка на сезона в Пампорово - 09 April 2018 - 20:48

С атрактивно мокро ски и сноуборд състезание, включващо уотър слайдинг (хлъзгане по воден басейн), на 9-ти април беше закрит зимният сезон 2017-2018 в Пампорово. Превърналото се в традиция за финал на сезона снежно-водно парти Stavri Invitational Pool Party се организира за пети път от екипа на Pamporovo FunPark и движещата сила в организацията на фрийстайл ските у нас - Станислав (Тони) Черешаров, познат за мнозина само като "Ставри".

Лифтовете в курорта работеха за последно за сезона специално за зрелищната фиеста. Трасето за снежно-водните трикове започваше от долната част на писта „Стената“ и завършваше в специално изградения в подножието на пистата басейн пълен със студена вода. Не само че басейнът тази година беше едно гигантско П, но и в средата му имаше един голям скок. Както винаги, целта беше всеки, който желае, да се опита да прелети над или да се хлъзне по водното препятствие със ски, сноуборд или всякакъв друг вид борд средства.

А за да бъде шоуто още по-голямо, участниците бяха облечени в забавни костюми по свое усмотрение, дори имаше и хора само по бански. Басейн партито събра много експериментатори, а техните трикове - успешни, не съвсем успешни или истински провал, еднакво бурно обираха овациите на многобройната публика.

В края на сезона състезание си направиха и ски учителите от курорта. В надпреварите със ски и сноуборд участваха над 60 ски учители от обединената ски зона "Пампорово-Мечи чал".

При дамите в ските победителка във вузрастова група до 35 години стана бившата ни национална състезателка Гергана Шокова от Чепеларе, а над 35 години – единствената жена овчар в района Даниела Чакърова, която работи през зимния сезон като ски учителка в курорта, за да изхранва стадото си в съседното село Проглед.

При мъжете в състезанието със ски победител до 35-годишна възраст стана Георги Василев, а над 35 години – Тодор Калниев.

В сноуборда при жените първи се наредиха Десислава Стоянова – до 35 години и Маргарита Танева – над 35 години.

При мъжете в сноуборда най-добър до 35-годишна възраст стана Мартин Кьоровски, а над 35 години – Георги Карамитев.

SKI.BG
по материал на
Смолян прес / 09.04.2018

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL