SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. news BFSki : БФСки и БОК закриха официално състезателен сезон 2017/2018 - 26 April 2018 - 21:22

БФСКИ ЗАКРИВАНЕ СЕЗОН 2017/2018. БФСки официално закри сезон 2017/2018 с традиционната бляскава церемония в зала Алфа на Sofia Event Center в столичния МОЛ Парадайз център. Както винаги бяха отличени носителите на купа България и купа Надежди в направленията алпийски ски, ски бягане, ски скок, сноуборд и фрийстайл ски. Освен вниманието към младите състезатели, уважени бяха и заслужили ветерани в ски спорта, които имат кръгли годишнини.

SKI.BG
26.04.2018 г.

следват подробностите >

БФСКИ И БОК ЗАКРИХА СКИ СЕЗОН 2017/2018

Българската федерация по ски и Българският олимпийски комитет закриха със стилна церемония състезателен сезон 2017/2018. Водещи бяха Георги Бобев, зам.председател на БФСки и звездата ни в сноуборда Сани Жекова. Присъстваха много треньори, деятели, състезатели и гости от цяла България, а също така и много представители на медиите.

Изминалият сезон премина под знака на Олимпийските игри в ПьонгЧанг, поредното успешното провеждане Световната купа по сноуборд в Банско, спечелването на бронзовия медал на Световното първенство по ски алпийски дисциплини за младежи в Давос и десето издание на проекта "Научи се да караш ски". Председателят на БФСки Цеко Минев награди с почетни плакети за подкрепа на проекта "Научи се да караш ски" през който преминаха през тези 10 години точно 30 000 деца, Асен Марков, главен секретар на ММС и Ваня Кастрева, началник на Районното управление по образование София град.

По традиция с плакети бяха наградени и ветерани на българските зимни спортове, които са навършили кръгли годишнини през сезона. Призовете този сезон бяха за Стефка Кожухарова, навършила 90 г, Константин Стоев, 80 г, Ресми Ресмиев, 70 г, Иван Лебанов и Здравко Здравков 60 г. Да получат призовете си дойдоха Иван Лебанов и Здравко Здравков, а останалите не присъстваха поради отсъствие от страната или ангажименти.

Председателят на БФСки Цеко Минев награди с почетен плакет за уникалното си спортно дълголетие Сани Жекова и нейния баща и треньор Виктор Жеков за хъса с който продължава да работи за развитието на сноуборда ни. Зам.председателят на БОК проф. Пенчо Гешев награди с грамота и значка на МОК Сани Жекова за шестото й място на олимпийските игри в ПьонгЧанг. Значки на МОК за участието си на зимните игри получиха и останалите 9 представители на БФСки, които участваха на олимпиада 2018.

Лично Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" на Мтел награди Сани Жекова и Виктор Жеков със специални подаръци от водещия български телеком.

За уникалните си кариери в алпийските ски и ски бягането с почетни плакети бяха наградени Мария Киркова и Веселин Цинзов.

Главният секретар на ММС Асен Марков получи от БФСки приз за изключителната подкрепа от страна на министерството на федерацията.

Генералните спонсори на БФСки - Fibank, Audi, Мтел и Дженерали баха наградени с плакети за подкрепата, която и през изминалия сезон оказаха на федерацията.

Бронзовият медалист в гигантския слалом от световното по ски алпийски дисциплини в Давос Алберт Попов и неговия треньор Иво Борисов получиха парични премии от Fibank. Те им бяха връчени от Илона Станева, директор "Маркетинг и реклама" на банката.

След това дойде ред и на награждаването на спортистите в четирите направления за купа "България" и купа "Надежди".

СКИ АЛПИЙСКИ ДИСЦИПЛИНИ

Носител на купа "България" при мъжете е Камен Златков (СК Мотен).

При жените купа "България" спечели Ева Вукадинова (Боровец). Купите им връчи Пепа Мицева, генерален секретар на БФСки.

купа "Надежди"

Младша - Иван Главчев (СК Юлен) и Бояна Радева (СК Юлен)
Старша - Константин Стоилов (СК Грийн роуд) и  Юлия Златкова (СК Юлен)

Купите връчи Иван Каневчев, директор "Алпийски дисциплини" в БФСки.

Пепа Мицева връчи специални плакети в групата до 12 години за отлично представяне през целия сезон на Павел Марков (СК Чамкория) и Катерина Ваклиева (СК Грийн Роуд).

Наградата при треньорите за отлична работа с деца до 12 г получи Иво Димов (СК Юлен).

ФРИСТАЙЛ СКИ И СКИ КРОС

Носители на купа "България" са:

"Фристайл ски" - Виктор Калайков (СК Пампорово)
"Ски крос" - Никола Чонгаров (СК А-тийм)

Наградите връчи отново Пепа Мицева.

СНОУБОРД

Купа България Паралелни дисциплини мъже – Радослав Янков (Амер спортс)
Купа България Паралелни дисциплини жени – Теодора Пенчева (Амер спортс)
Купа България Сноуборд крос  мъже – Валентин Миладинов (Бороборд)
Купа България Сноуборд крос  жени – Александра Жекова (Блейд)
Купа България фрийстайл  мъже – Симеон Митрев - (Бороборд)
Купа Надежди U15 момчета – Борис Петров – (Бороборд)
Купа Надежди U15 момичета – Теодора Илиева (Борд райдър) и Неда Пенчева(Бороборд)
Купа Надежди U13 момчета – Иван Иванов(Мотен)
Купа Надежди U13 момичета – Андреа Коцинова (Блейд)

Специални плакети в групата до картотека за отлично представяне през целия сезон получиха:

момчета U11 – Яна Попова (Бороборд)
момичета U11 – Ивайло Ерменков

СКИ БЯГАНЕ

 

купа България

мъже Веселин Цинзов (АСК “Александър Логистикс”)
жени Нанси Окоро (АСК “Александър Логистикс”)

купа Надежди

момчета старша възраст - Марио Матиканов (СК “Рилски скиор”)
момичета старша възраст - Гергана Джаджарова (СК “Паничище 2009”)
момчета младша възраст - Дани Чолаков (СК “Рилски скиор”)
момичета младша възраст - Елена Христева (СК “Тритон Екстрийм”)

купа "Олимпийска надежда”

Красимир Атанасов, СК “Паничище 2009”- юноши младша възраст
Валентина Димитрова, СК “Паничище 2009”- девойки младша възраст

Призовете връчи Даниела Машова, отговорник "Ски бягане" в БФСки.

СКИ СКОК

Купа България  - Владимир Зографски
Купа Надежди момчета старша – Иван Славков
Купа Надежди момчета младша – Камен Сотиров

Призовете връчи Захари Сотиров, отговорник направление "Ски скок" в БФСки.

Влади Зографски и неговия треньор Матиаж Зупан получиха и специална награда от "Дженерали Застраховане". Тя им бе връчена от Радослав Димитров, изпълнителен директор на "Дженерали Застраховане".

За перфектната организация на Световната купа по сноуборд в Банско плакети получиха домакините от "Юлен" АД и 101-ви алпийски полк. Призовете връчи Цеко Минев, председател на БФСки. От името на 101-ви алпийски полк отличието получи лично неговият командир – полковник Димитър Кацаров.

По традиция и тази година БФСки връчи приз за най-обективно отразяване на работата на федерацията през сезона. Наградата бе за екипа на вестник "Банско утре" и сп. "Банско". Георги Бобев връчи плакета на Крикор Румян, главен редактор на изданията.

Специална награда имаше и за екипа на Българската национална телевизия. Тя бе за цялостно отразяване на зимните спортове.

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL