SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. news BFSki : БФСки взима 3 поредни Световни купи и Шампионат за младежи - 17 May 2018 - 14:05

БФСКИ АЛПИЙСКИ СКИ. Българската федерация по ски получи поредно признание за работата си от Световната федерация по ски. Товата стана на 51-ия конгрес на ФИС, където БФСки получи правото да организира 3 поредни Световни купи в алпийските ски и за първи път в историята си Световен шампионат за младежи до 20 г. Домакин на тези престижни стартове ще е ски курорт №1 Банско, който до момента е организирал 5 старта за СК в алпийските ски и 2 за СК в сноуборда.


Световна купа по ски Банско 2012, фотография © SKI.BG

Заслугата е изключително много на големия приятел на българските ски Марк Жирардели, който помага на страната ни повече от 15 г. Той положи изключителните усилия, за да може страната ни да е отново сред домакините на най-престижните състезания в ските.


Марк Жирардели заедно с Фриц Щробл по време на откриването на зимния сезон 2017 в Банско, фотография © SKI.BG


Световна купа по ски Банско 2012, фотография © SKI.BG


Световна купа по ски Банско 2012, фотография © SKI.BG

През 2019-а година Банско ще приеме 3 старта за СК при мъжете (22-24 февруари). Година по-късно пак под Тодорка ще дойде елита при жените. Стартовете ще са на 25-26 януари, което автоматично вкарва Банско в клуба на най-големите ски курорти. Това е така, защото през първия месец на годината привилегията да са домакини на СК имат само курорти като Аделбоден, Венген, Кицбюел, Гармиш-Партенкирхен, Кортина д' Ампецо и Шладминг.


Световна купа по ски Банско 2015, фотография © SKI.BG

Най-сериозното изпитание за България ще е през 2021-а година, когато Банско ще приеме Световната купа за мъже (27-28 февруари), а веднага след това от 1 до 10 март ще домакинства и на Световното първенство в алпийските ски за младежи до 20 г. Шампионатът на талантите в ските по традиция се излъчва от пан-европейския тв канал Евроспорт.

Пламен Вълков
пресаташе на БФСки
17 май 2018 г.


Световна купа по ски Банско 2012, фотография © SKI.BG

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL