SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg snowboard news : Радо Янков отново в топ 8 на Световното първенство - 05 February 2019 - 23:49

СНОУБОРД ПАРАЛЕЛНИ ДИСИЦПЛИНИ. Радо Янков се завърна сред най-добрите 8 в света. Носителят на Световната купа за 2016-а зае седмо място в паралелния слалом на Световното първенство в Парк Сити.

На предното световно в Сиера Невада Радо завърши четвърти в паралелния гигантски слалом и шести в паралелния слалом, като това бяха най-добрите му класирания в кариерата. Сега след лечение на спуканата кост в дясната ръка и нови проблеми с кръста Радо даде да се разбере, че травмите не са го уплашили и отново е в елита.

И днес, както и във вчерашния паралелен гиганстки слалом, условията бяха непоносимо лоши за състезание от такъв ранг. Силен снеовалеж, липса на видимост и непочистено трасе бяха проблемите с които Радо и останалите трябваше да се справят.

В квалификациите Янков зае девето място. На осминафинала той победи Жан Козир (Слвн). След това на четвъртфинала асът ни водеше през цялото време на легендата Роналд Фишналер (Ит). Заради по-бързото във финала синьо трасе италианецът успя да измъкне победата с аванс от 0,33 сек. В големия финал Фишналер загуби след падане от Дмитри Логинов (Рус). За 19-годишният руснак това е второ поредно злато в Парк Сити, след това от вчера в паралелния гигантски слалом. При дамите титлата спечели швейцарката Джули Цог, която се наложи във финала над украинката Анамари Данча.

Пламен Вълков
пресаташе на БФСки

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL