SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg snowboard news : Радослав Янков победи световния шампион на финала във Винтерберг - 23 March 2019 - 16:42

СНОУБОРД ПАРАЛЕЛНИ ДИСЦИПЛИНИ. Достоен финал на сезона в Световната купа по сноуборд направи днес във Винтерберг (Гер) Радослав Янков. Водещият ни състезател и носител на Големия кристален глобус в паралелните дисциплини за 2016-а година приключи сезона с осмо място в паралелния слалом. Той влезе на финалите с 16-о време от квалификациите.

На осминафинала Янков се изправи срещу двукратният световен шампион за 2019-а и лидер в квалификациите Дмитри Логинов (Рус). Въпреки, че беше на по-неудобното синьо трасе Радо победи с 0,03 сек. На четвъртфинала той отново бе на по-бавното трасе и бе победен от Щефан Баумайстер (Гер). Той пък завърши втори, след като отстъпи на финала на Лукас Матиес (Ав), но пък спечели за първи път малката купа в дисциплината.

Със спечелените днес 320 точки Янков зае девето място в класирането за купата в паралелния слалом. В генералното подреждане на големия кристален глобус Янков, който голяма част сезона кара с шина заради счупена кост на дясната ръка е 21-и, а победител е Андрей Соболев (Рус). В паралелният гигантски слалом Янков е 29-и, а купата е за Тим Мастнак (Слвн).

Пламен Вълков
пресаташе на БФСки

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL