SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg ski news : Филип Зубчич спечели гигантския слалом за Купа „Пирин" - 31 March 2021 - 17:29

АЛПИЙСКИ СКИ. Хърватската звезда в алпийските ски Филип Зубчич спечели гигантския слалом от програмата на състезанията за купа „Пирин" в Банско. На отлично подготвената от домакините от „Юлен" писта „Томба" Зубчич, който е световен вицешампион в паралелния слалом даде общо време от двата манша от 1:40,78 мин.

„Дойдохме в Банско на тренировъчен лагер и приех с радост да участвам и в стартовете тук. Условията на пистата са чудесни, организацията, колегите. Винаги ми е приятно да карам тук", коментира след състезанието Зубчич.

Втори на 1,77 сек остана неговият сънародник Исток Родес. Трети на 1,92 сек е Хюг Макадам (Австралия). Българският ас Алберт Попов (Мотен) бе втори след първия манш, но във втория даде четвърто време и така остана четвърти в крайното класиране.

При жените първа е Луиса Бартани (Ит) с 1:45,24 мин. Втора е Юлия Златкова, а трета Мария Константин. Днешното състезание бе валидно за Националното първенство за юноши и девойки до 18 и до 21 г. Титлата при девойките до 18 г е за Юлия Златкова (Юлен), а при юношите в тази възраст за Стефан Ярловски (Боровец). При младежите до 21 г първи е Константин Стоилов (Витоша ски). Утре програмата на стартовете в Банско включва гигантски слалом за Националното първенство при мъжете и жените, който е от календара на ФИС и ще бъде също с международно участие.

Пламен Вълков
пресаташе на БФСки

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL