SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg ski news : Камен и Юлия Златкови с титлите на слалом в Банско - 02 April 2021 - 16:32

АЛПИЙСКИ СКИ. Скиорите Камен Златков (Мотен) и Юлия Златкова (Юлен) са новите шампиони на България в дисциплината слалом. Състезанието в най-техничната дисциплина се проведе днес на писта „Алберто Томба" в Банско. Организатори са БФСки и „Юлен".

При мъжете първи е Исток Родес (Хърв) с 1:41,60 мин, пред Филип Зубчич (Хърв) – 1:42,43 мин и Камен Златков – 1:42,96 мин. Камен печели националната титла, като най-предно завършил български скиор. Топ алпиецът ни Алберт Попов (Мотен) завърши четвърти, но взима среброто в българското първенство.  Трети за националния ни шампионат е Никола Семерджиев (Пампорово). В слалома участва и звездата на словенците Жан Кранец, който е на лагер в Банско.

Участие при мъжете взеха 42-ма състезатели от 17 държави.

При жените Юлия Златкова е първа с 1:57,83 мин. Втора на 1,32 сек остана Луиза Бертани (Ит), а трета на 5,34 сек е Мария Константин (Рум). За българското първенство среброто е за Силвия Маджарска (Чамкория), а бронзът взе Мира Гелова (Витоша ски). Участие при жените взеха 23 състезателки от 9 държави.

Утре в Банско ще се проведе и слаломът за купа „Пирин", който е валиден и за държавно първенство за юноши и девойки, младша и старша възраст (до 18 и 21 г).

Пламен Вълков
пресаташе на БФСки

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL