SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg board sport news : Завърши осмото поредно издание на Elevation 999 - 07 September 2021 - 14:15
Десетки колоездачи се включиха в ендуро предизвикателството

ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ. От 3 до 6 септември в Пампорово и пътеките над Смолян и Чепеларе се проведе осмото поредно издание на едно от най-трудните и интересни ендуро състезания в България – „Елевейшън 999“. Събитието бе част от календара на Българските Ендуро Серии и носеше точки на участниците за генералната ранглиста на турнира.

В събитието се включиха някои от най-добрите родни колоездачи от всички краища на България, както и представители от съседна Гърция. Състезанието се проведе в общо 4 дни – два тренировъчни  и два състезателни, като участниците в надпреварата трябваше да се справят с близо 25 км разделени в общо 8 специални етапи  и още 30 км трансферни отсечки. 

Най-добър резултат и убедителна победа в 7 от 8 етапа постигна Стоян Върбанов от местния отбор Райдърс Юнайтед, които премина по трасетата с общо време от 37:01.75 мин. и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбица в категория мъже елит. Втори и трети след него се класираха съотборниците му Йордан Илиев и Иван Кобуров, които също показаха отлично каране през цялото време.

При дамите най-бърза бе представителката на отбора на All Mountain – Мартина Григорова с общо време 52:30.94 мин., следвана от Ана Янкова и Станимира Пешева от NoBrainz.
При юношите надпреварата бе много оспорвана, а първото място с време от 39:50.74 мин успя да завоюва Костадин Паскалев от Райдърс Юнайтед.

В категория Мъже Мастърс над 35 години първото място се реши с разлика 93 стотни, а победителя не бе известен до финала на последния 8-ми етап. Александър Хаджиев отново от Райдърс Юнайтед  успя да изпревари представителя на петричкия отбор Виво и водач във временната ранглиста на Българските Ендуро Серии  – Георги Петров и да се класира на първо място в категорията. Трети остана Бойко Иванов.

При ветераните над 45 години класирането оглави Николай Начев, следван от Лъчезар Стаменов и Ангел Шуманов. Победителите в отделните категории получиха награди от Пампорово АД, хотел Перелик, Yakima България, магазин All Mountain и Skulls & Forks.

Междувременно сезона в родопския ни курорт продължава, като без почивен ден работят лифтове №1 от Пампорово до Студенец , №2 от Студенец до Снежанка, както и Приключенски Парк Язовира и пързалката на писта Стената.

За всички гости на курорта и през есенните месеци остава отворен Туристически Център Пампорово, който ще продължи да предлага на своите посетители богат избор на най-различни пешеходни и вело турове, екскурзии и други активности на открито. За всякаква допълнителна информация следете www.pamporovo.me, социалните медии на курорта или се обадете на 070017702.

прессъобщение
Concept Creative

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL