SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg ski news : Възможностите за туризъм и ски спорт в австрийския Йоцтал бяха представени днес в София - 18 November 2008 - 19:10

Днес в конферентната зала на хотел Анел в гр. София пред група български медии беше представен австрийският регион Йоцтал. Г-жа Кармен Фендер от Йоцтал Туризъм и г-н Кристиян Шньолер от Йоцтал Глетчербан бяха пристигнали специално от Тирол, за да разкажат за уникалните възможности за туризъм и спорт в Австрия и по-специално в областта Йоцтал на Тиролските Алпи.

Долината Йоцтал се намира в Тирол и е дълга 67 км. Със своите два световно известни ски курорта – Зьолден и Обергургл-Хохгургл, Йоцтал предлага всичко необходимо за една неповторима почивка в Алпите.

Зьолден примамва към безгранични ски удоволствия със своите 146 км писти и 34 лифта. БИГ 3 – известните на мнозина три панорамни платформи на трите трихилядника – Гайзлахкогл (3058 м), Тифенбахкогл (3309 м) и Шварце Шнайд (3340 м), ви приканва да се спрете, изпадайки във възхита.

В Обергургл-Хохгургл ще се насладите на страхотното преживяване при спускането по 110 км писти. “Чакане” е непозната дума за 23-те модерни лифта. Зимният курорт с най-сигурната снежна покривка в Австрия предлага ски чак до входната врата на вашия хотел, а цените са повече от атрактивни! Уникален разказ-гид за курорта Обергургл-Хохгургл можете да намерите в NO12 на списание СКИ&БОРД.

Местността Йоцтал е прекрасно място за почивки и през лятото. Семейства идват тук в Йоцидорф на кратка екскурзия във водните и развлекателни паркове, в откритите басейни. Природолюбителите изживяват тишината и идилията в романтичните, навлизащи дълбоко във високата планина, странични долини. Няма вид модерен спорт, който да не се упражнява тук: каране на велосипед в пресечена местност, катерене, спускане със надувни лодки по буйна планинска река (рафтинг) и каяк в буйните планински потоци, каньонинг в дълбоките клисури, класически пешеходни турове до някоя от 50-те хижи, високопланински маршрути с професионални алпинистки школи.

След краткото представяне на Йоцтал и възможностите за туризъм и отдих, беше прожектиран и кратък рекламен видеофилм за региона, а за финал гостите имаха възможност да опитат и някои от традиционните тиролски ястия в ресторанта на хотела.

Специално за SKI.BG г-жа Фендер сподели, че българските скиори и сноубордисти са много ценни за регион Йоцтал, тъй като повечето туристи от България отиват в Алпите технически добре подготвени, дължащо се на практиката им в българските ски курорти. Това предимство дава възможност на скиорите и сноубордистите максимално да се насладят на уникалните възможности за зимен спорт, които предлага регион Йоцтал.

Г-жа Фендер подчерта готовността на Йоцтал Туризъм да организира в Австрия демонстрационни турове и семинари за български предприемачи в областта на ски и планинския туризъм с цел да бъде показан десетилетния уникален опит на тиролските хотели и туристически предприятия. За повече информация следете публикациите на SKI.BG.


Г-н Кристиян Шньолер и г-жа Кармен Фендер

Срещата с българските медии беше организирана от Националната Австрийска Туристическа Организация, Йоцтал Туризъм и Търговското представителство при Австрийското посолство.

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL