SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg ski news : Биатлонистките ни останаха извън първите 30 в преследването на игрите в Инсбрук - 16 January 2012 - 15:53
Ради Пълевски пропусна своя шанс на младежките зимни олимпийски игри

WYOG. Мариела Георгиева се придвижи с 3 места напред и завърши 37-а в преследването на първите зимни младежки олимпийски игри в Инсбрук. Момичето от Ихтиман допусна 5 грешки в стрелбата. Най-добрата от българките в спринта - Даниела Кадева е 42-ва, като също направи 5 пропуска.

„Днес е по-добре от вчера, особено по отношение на стрелбата – каза Мариела, за която игрите са първо състезание извън България. - Вчера напрежението беше по-голямо, сега се чувствам по-добре”.

„Бягането ми е слабо, мислех че ще можем по-добре, но за съжаление не се получи – разочаровано обобщи ситуацията Даниела, която е по-опитната биатлонистка - Пистата е отлично подготвена, условията са страхотни, само ние не можахме да се представим много добре, но пък имаме амбиция за щафетата”.

текст и фотография БОК
2012-01-16 15:34:30

Ради Пълевски пропусна своя шанс на младежките олимпийски игри

Ради Пълевски направи добро преследване в биатлона, след като стартира 34-и, той имаше две чисти стрелби и една грешка при втората стрелба легнал,  можеше да влезе сред първите 20, но на последната стрелба от позиция легнал направи 2 пропуска и остана 26-и.

„Много съжалявам за последните две грешки. Когато влизах на стрелбището видях колко състезатели въртят наказателни обиколки и си казах – това е моят шанс, но за съжаление го пропуснах” – каза Ради.

Денислав Шехтанов нямаше късмет със стрелбата – цели 9 пропуска от 4-те посещения на стрелбището и остана 37-и, придвижвайки се с три места от спринта. Дени се оплака от ските, като каза, че по трасето е било все по-трудно с тях: „В началото вървяха добре, но после стана много трудно, много усилия положих, като добавим и лошата стрелба – няма как да съм доволен” – каза Денислав и обеща за смесената щафета в четвъртък да се справят по-добре.

текст и фотография БОК
2012-01-17 07:20:52

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL