SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg ski news : WORLD SNOW DAY IN SOFIA ! - 16 January 2012 - 19:56

SKI.BG представя инициативата на Световната федерация по ски FIS – СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА – World Snow Day !

На 22-ри януари 2012 г. (неделя) десетки хиляди хора ще участват в над 225 събития на сняг в 39 страни по цял свят, подкрепени от FIS. На 22-ри януари SKI.BG, Българска федерация по ски и Столична община организират по случай СВЕТОВЕНИЯ ДЕН НА СНЕГА снежен празник в София!

МЯСТО > Паркът с хълмчетата зад МОЛ „City Center Sofia” и музея „Земята и хората” до НДК, гр. София

ПРОГРАМА

22.01.2012 г. (неделя)
11:00 ч. – 12:00 ч.
- Уроци по алпийски ски, ски бягане и сноуборд от ски инструктори на БПСИ – до 5 групи х 10 участника
- Свободно спускане за всички, които не участват в групите за ски и сноуборд уроци
- Спускане с шейни за деца и възрастни
- Игра „Направи снежна фигура!”
12:00 ч. – Старт на кроскънтри (ски бягане) спринт по трасе в парка
12:30 ч. – Начало на демо спускане с алпийски ски и сноуборд на импровизираната писта „Подковата”, фрийстайл трикове и скокове
12:50 ч. – 14:00 ч.
- Уроци по алпийски ски, ски бягане и сноуборд от ски инструктори на БПСИ – до 5 групи х 10 участника
- Свободно спускане за всички, които не участват в групите за ски и сноуборд уроци
- Спускане с шейни за деца и възрастни
- Игра „Направи снежна фигура!”
14:00 ч.
- Награждаване – ски спринт, „Направи снежна фигура!”
След 14:00 ч свободно спускане
* ПРОГРАМАТА И МЯСТОТО СА ПРЕДВАРИТЕЛНИ И ПОДЛЕЖАТ НА ПРОМЕНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ МЕТЕОРОЛОГИЧНИТЕ УСЛОВИЯ !

УЧАСТНИЦИ > Всеки, който носи ски, сноуборд, шейна и ръкавици
*ВНИМАНИЕ > Деца и възрастни без каска и ръкавици няма да бъдат допускани до групите за ски и сноуборд уроци!

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА В СОФИЯ ! СЛЕДЕТЕ НОВИНИТЕ НА SKI.BG !!!

НАГРАДИ
Списание СКИ&БОРД за всеки
Други

МЕДИИНИ ПАРТНЬОРИ
WWW.SKI.BG
СКИ&БОРД списание за ски и борд спорт
Други

СТРАНИЦА за събитието във FACEBOOK
www.facebook.com/events/333554490002614/

www.world-snow-day.com

БЕЗОПАСНОСТ
ВНИМАНИЕ !!! - Отговорността за безопасността по време на снежните занимания в СВЕТОВЕНИЯ ДЕН НА СНЕГА е лична – на всеки участник. Организаторите не носят отговорност за травми по време на спусканията и заниманията на снега. Всички участници в спусканията по обособените писти трябва да имат лични предпазни средства – каска и ръкавици. Всички участници в спусканията трябва да спазват предимството на по-долу стоящия човек на склона. Изкачванията по склона трябва да стават само по означените участъци в края на обособените писти. По време на ски спринта ще бъдат спрени спусканията с шейни, алпийски ски и сноуборд на означени места по трасето. Неспазващите реда участници, ще бъдат помолени да излязат от територията на снежните занимания. Деца под 6 годишна възраст трябва да са съпроводени от родител. Участниците в СВЕТОВЕНИЯ ДЕН НА СНЕГА се призовават да бъдат толерантни един към друг и да спазват указанията на организаторите.

ДОБРОВОЛЦИ
Отзовали се доброволци от кампанията във FACEBOOK, Доброволци към СК Банско 2012. Желаете да станете доброволец? - Пишете ни!
*Доброволци в организацията на СВЕТОВЕНИЯ ДЕН НА СНЕГА в София могат да бъдат всички лица, навършили 16г.

ЗАНИМАНИЯ и СРЕДСТВА
Уроци по ски и сноуборд – пълна ски или сноуборд екипировка и протекция – каска, ръкавици
Ски спринт – ски писалки, обувки, щеки
Фрийстайл трикове – пълна ски или сноуборд екипировка и протекция – каска, ръкавици, протектор за гръб
Спускане с шейни – всякакъв вид шейни, протекция – ръкавици
Игра „Направи снежна фигура” – ръчни инструменти, лопата, гребло, кофа, протекция – ръкавици
* ВНИМАНИЕ > Деца и възрастни без каска и ръкавици няма да бъдат допускани до групите за ски и сноуборд уроци!

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ
Всеки участник в ски спринта, групите за ски и сноуборд уроци и играта „Направи снежна фигура” трябва да напише името си на етикет, който да залепи или закачи на видно място на гърдите си. *Разпечатайте, изрежете и надпишете етикета, който може да изтеглите от ТУК!
При попълването на групите за ски уроци важи правилото „първи влязъл – първи излязъл”, заниманията продължават от 15 до 30 минути. Следвайте указанията на ски инструкторите.
Всички останали занимания на сняг са със свободен достъп.

Текст и концепция > 2012 (с) SKI.BG – WWW.SKI.BG, XT – WWW.XTDEV.COM, Всички права запазени!

ПОСЛАНИЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА НА FIS ДЖАНФРАНКО КАСПЕР
по случай Световния ден на снега

Децата са нашето бъдеще. Всеки нов сезон ние виждаме как деца навлизат в снежния спорт за първи път. Доколко те ще израснат до велики скиори не е важно – това, което ние искаме, е да ги виждаме как порастват със ските и сноуборда, като част от техния живот. Това беше и главното вдъхновение за кампанията на ФИС „Доведете децата на снега”, която беше представена от съвета на ФИС през ноември 2007-ма година. Кампанията премина мощно и ефективно, и сега е време да направим следващата стъпка, стартирайки Световния ден на снега.

Това, от което ще бъдете част, не е просто още един ден в календара. Всяка година ние виждаме много различни дни, посветени на достойни каузи. Световният ден на снега, за разлика от тези различни дни, обединява много от общите блага и ги комбинира с радостта и чудото на снега. Той ще бъде ден, на който децата ще дойдат със семействата си, насърчавани да се насладят и опознаят снега, докато опознават околната среда, ползите за здравето на сняг, дейности и безопасност на и извън снега. Надяваме се, че Световният ден на снега ще достави преживяване за всяко участващо дете, което ще го обикне и би искало отново да го преживее всяка година.

FIS винаги е имала силен ангажимент по отношение на състезателната страна на ските и сноуборда. През последните 100 години FIS имаше за цел да поддържа престижа, вдъхновението и справедливостта на състезателното каране на ски и сноуборд. От няколко години обаче, ние все повече се фокусираме върху противодействието на спада в участието в снежните спортове, особено сред младите хора. Световният ден на снега се стреми не само да даде на децата спомени за цял живот, но също така се надявам да помогне в съживяването на масите за участие в снежните спортове.

Това събитие не би било възможно без приноса на някои ключови заинтересовани страни. Бих искал да се възползвам от тази възможност официално да призная и да благодаря за приноса на Националните асоциации членове на FIS, Организационните комитети на FIS, Международната асоциация на ски инструкторите ISIA, индустрията за ски и снежни спортове, организациите за ски-туризъм и Международната федерация на националните асоциации на компаниите за кабелна телевизия – Internationale Föderation Nationaler Verbände von Seilbahnunternehmen (FIANET) .

Аз съм много пристрастен към кампанията на ФИС „Доведете децата на снега” – "Bring Children to the Snow’". Надявам се, Вие да споделите нашата визия за един свят, където всяко дете има възможност да се радва на сняг и да порасне, обичайки снежните спортове. Призовавам Ви да подкрепите този уникален ден и да се присъедините към нас в създаването на най-големия ден на сняг през цялата година!

Повече за СВЕТОВЕНИЯ ДЕН НА СНЕГА на www.world-snow-day.com !

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL