SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg ski news : Симеон Деянов 19-ти на 10км класика в Инсбрук - 17 January 2012 - 16:10
Камелия Илиева не завърши ски бягането на 5км класика при девойките на младежките ЗОИ

WYOG. Симеон Деянов е вторият български спортист на Младежките зимни Олимпийски игри в Инсбрук, който влезе в 20-ицата. След 19-тото място на алпиеца Георги Нушев в супер-комбинацията преди два дни, днес младият ни ски бегач Симеон Деянов завърши 19-ти в 10-километровата дистанция – класически стил.

"По-добрият ми стил е свободният, можех и по-добре" – каза нашият състезател, който живее и тренира в Швеция. "Посредата на дистанцията усетих, че рязко загубих темпо, така че имам доста неща за домашно. Надявам се в спринта да се представя много по-добре" – анализира представянето си Деянов и допълни, че участието на Олимпийски игри за него е невероятно преживяване и е горд, че представя България в първото издание на зимните игри.

Втора титла за Русия в ски бягането спечели Александър Селянинов.

Сред техническото ръководство на състезанието имаше и български специалист - Петър Зографов.

Утре българското участие в Инсбрук продължава с Александра Попова, която се пуска в гигантския слалом.

текст и фотография БОК
2012-01-17 15:28:35

Камелия Илиева не завърши бягането на 5 км на зимните олимпийски игри

Камелия Илиева не завърши бягането на 5 км класически стил на първите Зимни младежки Олимпийски игри в Инсбрук. Единствената ни представителка при момичетата стартира осма, премина 37-ма на контролата на половината дистанция, след което е паднала при спускането. 17- годишната състезателка е имала желание да продължи, но е усетила болки в гърдите и се е отказала.

„След падането е решила да продължи, тръгнала е по трасето, но е почувствала, че няма да успее” – разказа треньорът Пламен Недялков.

 

След като състезанието приключи, до финала я докара медицинската шейна. Екипът в медицинския център ще направи на нашето момиче допълнителни изследвания. Температурата в Зеефелд рано сутринта, в една от най-студените точки беше -30 градуса. Заради изключително ниските температури техническото ръководство на състезанието отложи вчера старта с един час. Победата при дамите тази сутрин е за рускинята Анастасия Седова.

текст и фотография БОК
2012-01-17 13:18:24

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL