SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg ski news : Симеон Деянов с много добро представяне в спринта на младежките ЗОИ в Инсбрук - 19 January 2012 - 20:43

WYOG. Обещаващата българска надежда в ски бягането Симеон Деянов победи мнозина от най-добрите на планетата ски бегачи сред младежите в дисциплината спринт свободен стил в днешните състезания на първите Младежки зимни Олимпийски игри в Инсбрук, Австрия. Мони преодоля квалификациите и участва в четвъртфинала, където остана трети с +2.1 сек. изоставане от японеца Ишикава. Втори финалната линия в четвъртфиналната серия на Симеон пресече руснакът Селянинов (+0.7 сек.).

Не попадайки сред първите двама в серията, Деянов отпадна от по-нататъшната надпревара (12 атлети в полуфиналите и 6 ски бегачи във финала), но заради най-доброто време от всички непреодоляли четвъртфиналите, българският ски бегач се нареди на 13-то място в крайното подреждане. Важно е да се отбележи, че след него останаха най-добрите представители на Финландия, Франция, Италия, Канада, Чехия, Полша, Естония, Украина, Беларус, Словакия, Румъния и други страни, всички те с големи традиции в северните дисицплини.

SKI.BG
19 януари 2012 г.

Следват подробностите...

Симеон Деянов достигна до четвъртфинал в Инсбрук

Представителят ни в ски-бягането Симеон Деянов се класира за четвъртфиналите в спринта – свободен стил на младежките зимни олимпийски игри. Той премина ситото на квалификациите, след което 30 състезатели продължиха в четвъртфиналните серии. Симеон остана трети в своята серия, на 2 секунди от второто място, което му осигуряваше участие в полуфинала.

„Спринтът е много тежка дисциплина – това са 2 минути интензивно натоварване - коментира българският бегач карането си. - Очаквах да вляза в десетката, но не се получи. Малко мощ не ми достигна. Трябваше да натисна точно преди финала. Като цяло обаче съм доволен.”

Камелия Илиева отпадна в квалификациите в спринта при момичетата.

текст и фотография БОК
2012-01-19 20:41:19

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL