SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg ski news : Звездите в Банско събраха почти 70 хил. лв. за децата‎ на благотворителна вечеря - 29 January 2012 - 04:26

Като акцент в рамките на двудневната инициатива 6th World Stars Ski Event 2012 for the Children в курорта Банско, организирана от благотворителната асоциация "Star Team for the Children Monaco" и Българската федерация по ски, вечерта на 28 януари 2012 г. при закрити врати се състоя благотворителна вечеря, по време на която всички участници в мероприятието направиха своите дарения.


Кметът на Банско Георги Икономов (вдясно) връчва на Мауро Серра чек за 12 000 евро, фотография: Георги Палейков

По време на благотворителната вечеря в хотел „Кемпински Гранд Арена“ в Банско бяха събрани общо 68 528 лв. (от търг, томбола и дарение от община Банско). Половината от тях ще бъдат дарени за асоциацията на Негово Височество Принц Албер Втори, а останалите - на фондация „Работилница гражданска инициатива“ за стипендии на деца сираци приети да учат висше образование.

По време на вечерята лично обръщение от Негово Височество Принц Албер Втори до участниците в Шестото благотворително състезание по ски и биатлон на „Ски отборът на звездите за децата“ и гостите прочете Сергей Пенев, почетен консул на Монако в България.

Най-голямата сума платена по време на благотворителния търг бе от Александър Александров, президент на Българска федерация автомобилен спорт. Той купи за 6500 евро каската, с която пилотът от Формула 1 Витантонио Люци е карал през миналия сезон в Барселона.


Председателят на БФАС Александър Александров (вляво) получава от Витантонио Люци неговия шлем, за който плати 6500 евро, фотография: Георги Палейков

Шлемът на световния рекордьор по скоростно спускане със ски Симоне Орегоне беше купен за 2000 евро. Уникалното яке направено от италианската федерация по ски за  Принца на Савоя Емануеле Филиберто беше купено на търга за 900 евро.

Президентът на Българска федерация ски Цеко Минев подари на изпълнителния директор на асоциацията „Ски отборът на звездите за децата“ Мауро Серра копие на „Златната топка“ дарено за Негово Височество Принц Албер Втори от Христо Стоичков. Кметът на община Банско Георги Икономов връчи на Мауро Серра чек за 12 000 евро и дърворезба за Негово Височество Принц Албер Втори.

При тегленето на томболата бяха раздадени много атрактивни награди от спонсорите на Шестото благотворително състезание по ски и биатлон в Банско. Председателят на УС и генерален директор на bTV Media Group Вики Политова спечели ексклузивна кредитна карта Fibank World Elite Master Card. Ирен Онтева взе от томболата ръчно изработена миниатюра на успешния модел на Ауди, спечелил голямата награда на Германия през 1936 г.

ВИЖТЕ ПЪРВАТА ФОТОГАЛЕРИЯ НА SKI.BG С ПОДБРАНИ КАДРИ ОТ 6-ТОТО БЛАГОТВОРИТЕЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО СКИ И БИАТЛОН НА STAR TEAM FOR THE CHILDREN MONACO!

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО НА SKI.BG ОТ СЪБИТИЕТО !

ОЧАКВАЙТЕ МЕГА ФОТОГАЕРИИТЕ НА SKI.BG !

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL