SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. bg ski news : Слалом и гигантски слалом за купа Пампорово - 30 January 2012 - 20:40

АЛПИЙСКИ СКИ. Състезанията за Купа Пампорово се проведоха на 29-ти и 30-ти янаури 2012 г. на писта Стената в курорта Пампорово. В слалома през първия състезателен ден победата заслужи Стефан Присадов от отбора на НСА, който победи лидера след първия манш Деян Тодоров. Трети финишира Захари Янакиев от отбора на СК Балкан.

Победителка при жените стана Вера Асенова от отбора на Мачирски, побеждавайки категорично с огромна преднина и в двата манша на състезанието. Втора на близо 22 секунди остана Дияна Джуганска, а трета финишира Адрияна Зеленкова.

Победител в гигантския слалом на следващия ден стана Матей Фалат от Словакия. На повече от секунда след него финишира Стоян Върбанов от местния клуб Пампорово, а трети остана победителят от първия състезателен ден Стефан Присадов.

При жените оспорвано състезание пак не се получи, като отново Вера Асенова не остави никакъв шанс на конкурентките си и победи с повече от 5 секунди разлика. Втора завърши Ана Христова от отбора на Витоша Ски Тийм, а трета финишира Дияна Джуганска от Чамкория.

по текст на Пампорово АД
фотография © Пампорово АД

ОФИЦИАЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА ПАМПОРОВО 2012 МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ В РАЗДЕЛ АЛПИЙСКИ СКИ > РЕЗУЛТАТИ.

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL