SKI.BG > SKI in Bulgaria - http://www.ski.bg

. news BFSki : Джанфранко Каспер: Президентът Плевнелиев има прекрасни идеи за развитието на ските и зимния туризъм - 17 February 2012 - 14:37
Международната федерация подкрепя развитието на ските в България

Президентът има прекрасни идеи за развитието на зимните спортове, на ски спорта и зимния туризъм във вашата страна. Това каза президентът на Международната федерация по ски (ФИС) Джанфранко Каспер след среща с държавния глава на България Росен Плевнелиев, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Имахме много интересен разговор с президента на вашата страна. Знаех, че президентът е запален скиор, но сега съм убеден, че той е скиор номер едно във вашата страна”, заяви Каспер.

Според него, Росен Плевнелиев насърчава скиорското движение, самият той е запален скиор. „Той има прекрасни идеи за развитието на ски спорта, на зимните спортове и на зимния туризъм в България. Той е напълно наясно, че зимният туризъм на първо място означава развитие на ски туризма”, отбеляза Каспер.

„Имате много важни центрове за ски - Пампорово, Боровец, Банско. За мен, най-важното място, особено за младите хора, за жителите на София, е Витоша. София е единственият град, който има планина, подходяща за ски спорт, която е, малко или много, в рамките на града. За съжаление, тази уникална ситуация не се използва в последните години. Преди години имах възможност в тази сграда да помоля предишния президент - да помогне за развитието на Витоша не само за града, не само за туризма, но особено за младото поколение, за децата, които се учат да карат ски. Имате експерти във вашата страна, те знаят как да развият ски спорта, как да се разработват програми за обучение на младите, но те се нуждаят от развитието на инфраструктура, на съоръженията. Надявам се, че с моето посещение, ще допринеса за това развитие на Витоша и развитието на ски спорта и зимните спортове в тази красива страна”, каза още президентът на Международната федерация по ски.

Екатерина ПАНОВА
17 февруари 2012 | 14:30 | Агенция "Фокус"

Международната федерация подкрепя развитието на ските в България

"Международната федерация по ски подкрепя развитието на ски спорта и на зимния туризъм в България". Това заяви президентът на организацията Джанфранко Каспер по време на проведената днес в Министерския съвет среща с премиера Бойко Борисов. Каспер отбеляза, че България може да разчита на подкрепа и съдействие от страна на Международната федерация по ски за развитие на спорта, организацията и провеждането на състезания. На разговорите присъстваха министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и президентът на Българската ски федерация Цеко Минев.

"В условията на икономическа и финансова криза направихме необходимото, за да осигурим провеждането на редица състезания и ще продължим да работим и да подпомагаме федерацията по ски в тази насока", отбеляза от своя страна премиерът Бойко Борисов. Той приветства присъствието на Джанфранко Каспер в България, който е на посещение по покана на организационния комитет на стартовете за Световната купа по ски (за мъже) в Банско, които ще се проведат на 18 и 19 февруари.

Sportal.bg
17 февруари 2012 | 15:35

 [xt] ski

Return

Powered by [xt] , PHP & MySQL