SKI.BG
     Петък, 28 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: SixKillerVR6

Изпратено: 24-02-2011 21:14:40
Питане за Мальовица

  Здравейте на всички.

Искам да поразпитам малко за Мальовица (поразрових се но не намерих нужната ми информация)... става дума първо дали последните дни е понатрупало достатъчно сняг и работят ли всички писти.
Следващия въпрос е дали снега ще да е достатъчен за първи стъпки във фрийрайд-а. Мисълта ми е за следващата седмица с приятел да покараме един ден на пистите, а на следващият ако е подходящо да се качим до хижата и да прохождаме във фрийрайд-а... карали сме и друг път извън писти, но никога не сме имали възможността да отделим целенасочен ден за определени маршрути. Иска ми се ако може да ме ориентирате, дали е удачно за начинаещи, къде, как и т.н.
  Не съм ходил на Мальовица от дете и съм позабравил доста местността. Миналата година ходих за ден на пистите, но условията не бяха особено добри.
 
Благодаря предварително на всички отзовали се.

Автор: SixKillerVR6

Изпратено: 25-02-2011 17:09:58
Благодаря за инфото.

Моята идея беше по-скоро за извън пистите... пистите мислехме да са само за подгрявка. Като казвам че сме начинаещи има впред вид главно, че нямаме професионална фрийрайд екипировка. Та мисълта ми е примерно дали има в близост до хижата подходящи места за безаварийно (относително) спускане, като нямаме снегоходки и др. специални екстри за случая. Това е основното което ме интересува понеже не познавам добре местността. Имам познания по лавинна безопасност, мога да преценя донякъде къде и какво се случва. Нямам намерения да поемам излишни рискове... идеята е да прохождаме лека полека :)
  Изрових ги камерите и по това което виждам от тях на пръв  поглед, ми се струва че има някакви условия за каране, като на едната ми се струва, че се виждат значителни навявания. Ако някой се излъже (или се е излъгал вече) да ходи на там тези дни моля да сподели инфо и да даде съвет.
  За протокола - аз съм скиор, френда е бордист. Ските ми също са далеч от идеалните за фрийрайд (старички са), но предстои нова покупка... още опипвам почвата.

  Още веднъж благодаря на отзовалите се и ще се радвам на всяко мнение, информация и съвет.

Поздрави!
Автор: vladrov

Изпратено: 24-02-2011 22:44:33
Миналата година бях на Малъовица към 20 февруари. Условията бяха меко казано ужасни - под паничката беше пълно с огромни коловози и още по-големи бабуни(непрекъснато падаха хора и вървяхя през горичката :D)  Ситуацията с пистата беше сходна - камъни бабуни.... и то не защото нямаше сняг а понеже пестят нафта. На другия ден на Боровец беше супер вярно с няколко лева повече но си тръгваш доволен не се ядосваш че си си одрал ските. Дано да съм помогнал и ако имате възможност въобке не ходете там.
Автор: jas

Изпратено: 24-02-2011 22:16:26
Относно снежната покривка на Мальовица, нов сняг има, но поради недостатъчната основа е недостатъчен за пълноценно обработване на пистите. наблюдавайте камерата от Ръждавица. Там се вижда приблизително какво е състоянието на пистата.

Във връзка с днешната злощастна история над Банско и падналата лавина отнела поредния човешки живот, за пореден път предупреждаваме - лавинната опасност е огромна, не карайте в лавиноопасните склонове на планинините! 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре