SKI.BG
     Четвъртък, 21 Януари 2021
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
. СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ
 
     

СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2013/2014
Bad Kleinkirchheim – St. Oswald, Каринтия, Австрия

За СВЕТОВНИЯ СКИ ТЕСТ 2013/2014

Състезателен GS гигантски слалом
Състезателен SL слалом
Ladies High Performance
Allmountain
Allround за жени
Allround за мъже

Youth GS - гигантски слалом за младежи

Youth TwinTip за младежи
OPEN SPACE - иновативни и ултра скъпи ски

Пълната публикация на Световния Ски Тест 2013/2014 можете да прочетете в NO25 на списание СКИ&БОРД.


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2014/2015
Silvretta Montafon, Форарлберг, Австрия

Световният ски тест за моделите ски за сезон 2014/2015 се състоя от 01-ви до 4-ти април 2015 г. в ски зоната на Силврета Монтафон, във федерална провинция Форарлберг, Австрия.

Пълната публикация на Световния Ски Тест 2014/2015 можете да прочетете в NO27 на списание СКИ&БОРД.

АРХИВ - СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2013/2014
Bad Kleinkirchheim – St. Oswald, Каринтия, Австрия

Скъпи приятели на зимните спортове !

Всяка година с нетърпение очаквам нашия WoldSkitest. Три дни на високо концентрирано тестване в съчетание със страхотни събития в красива ски местност. Около 300 известни изпитатели от всички краища на света са налице и винаги е удоволствие да видите колко сериозно, страстно и задълбочено тези спортни, бизнес и обществени експерти разглеждат най-новите модели на ски индустрията! И удоволствието от карането на ски и съвместната работа, определено не са за пренебрегване.

От 20-ти до 22-ри март WorldSkitest беше гост в Бад Клайнкирхайм. Сътрудничеството с Бад Клайнкирхайм и туристическото бюро на провинция Каринтия беше просто перфектно. Прекрасната атмосфера и отличните снежни условия направиха WorldSkitest 2014 истинско удоволствие. Аз най-искрено благодаря на всички хора, отговорни за това удоволствие. От името на всички наши изпитатели мога да кажа: „Ски зоната Св. Освалд ?? и апарт-селището Kirchleitn са една мечта”.

И тази година около 300 изпитатели – ски професионалисти, както и ски любители – взеха участие в една неутрална тест процедура за изпитание отблизо на 200 чифта ски от десетте най-големи ски компании. Отборът на WorldSkitest изчисли през тестовите картони победителя и така създадохме неутрална и независима от фирмите помощ за взимане на решения при избор на нови ски.

Надяваме се да се радвате на нашето ново издание на WorldSkitest, да намерите своите идеални ски и да имате една страхотна зима по склоновете!

Искрено ваш,

Gerhard Brüggler и екипа WorldSkitest

Bad Kleinkirchheim – Това е мястото, където зимата наистина e забавна

Слънцето грее, склоновете са перфектно подготвени, чистият планински въздух е освежаващ и красивите хижи Ви канят да поспрете – това е чистото ски удоволствие, това е Бад Клайнкирхайм - Св. Освалд??.

Сред красивите планини Нокберге на провинция Каринтия ще намерите ски курорта от Световната купа Бад Клайнкирхайм. Районът е известен с традициите си в ски спорта, благополучието и перфектните условия на своите спа и уелнес центрове. Със 103 километра писти, 25 лифта и 23 ски хижи, ски курортите Бад Клайнкирхайм и Св. Освалд се грижат много добре за скиори от всички възрасти и умения. Тук и начинаещи и професионалисти получават обещаната стойност за парите си.

Като Императора
Кой не иска да кара ски по следите на един Олимпийски шампион? Бад Клайнкирхайм е местната ски зона на легендарния Олимпийски шампион Франц Кламер. Той особено се радва на спиращите дъха спускания между Кайзербург и Св. Освалд??. Любимата му писта, разбира се, е пистата за Световната купа, която беше наречена на негово име.

Сняг гарантирано до пролетта
Първият лифт на Бад Клайнкирхайм е с дата 1956. С 620м, по това време той беше най-дългият ски лифт в Каринтия. Днес, модерният ски курорт Бад Клайнкирхайм - Св. Освалд ??предлага най-модерните ски лифтове и въжени линии, четири гондоли, шест седалкови лифтове и петнадесет T-образни влека. В отлична позиция, ски зоната се намира на 1100-2055 м над морското равнище, като разполага с 800 снежни оръдия, които осигуряват сняг до пролетта.

Удари пистите!
В Бад Клайнкирхайм - Св. Освалд ??всеки скиор ще намери нещо подходящо: Общо 18 км сини, 77 км червени и 8 км черни писти очакват да им се насладите напълно. Между другото, говорим за наслада! В допълнение към топлите хижи има и топли пейки за отдих, които допълват удоволствието от зимните спортове. Освежени след добра почивка, може да се върнете към ски удоволствието и да измерите собствените си умения за Световната купа на пистата за измерване на скоростта.

Семеен акцент
Районът Бад Клайнкирхайм - Св. Освалд ??е идеален за семейства, дори за еднодневна ски екскурзия или цяла семейна ваканция, за да се почувства човек невероятно добре след ежедневните грижи. Четири ски училища в курорта предлагат професионална помощ, за да се превърнете в ски император. Малките също така могат да почувстват зимната забава на ски в детската ски градина. С внимателна грижа за децата и специална система за ски уроци, те стават ски „прота” на бъдещето. Чисто ски удоволствие може да се намери в детската страна на чудесата на Бад Клайнкирхайм - Св. Освалд.

Всичко е налично
Перфектната зима се допълва от допълнителни услуги като ски бягане, зимни преходи, снегоходки, спускане с шейни, разходки с шейна и много други. Отлични ресторанти, красиви хотели, разнообразие от апре-ски дейности и много уелнес - СПА опции, правят Бад Клайнкирхайм - Св. Освалд ??напълно желана дестинация. И не забравяйте: всичко вече внимателно е проучено от изпитателите на WorldSkitest 2014 и високо оценено! Със ски карта за лифтовете на Бад Клайнкирхайм - Св. Освалд можете да направите повече от това просто да карате ски: може да се забавлявате с допълнителните дейности, които предлага областта, като “Nock-tubing”  или спускане с шейни, които са включени в цената на картата. Също така имате право на безплатен превоз с термалния-ски-автобус (обслужващ курорта от термалния комплекс до ски всички писти) и безплатен паркинг в подножието на ски лифтовете.

С Императора на пистата
На четири различни дати в Бад Клайнкирхайм - Св. Освалд се провежда малкото събитие „Карай ски преди 9 – с Франц”. Легендарният Франц Кламер, който в началото на декември отпразнува своя 60-ти рожден ден, очаква гостите си в 6.45 часа на гарата Kaiserburgbahn и ги ескортира до последващата загряваща закуска. От 7.30-9.30 ч. участниците са свободни да карат ски с него на бързата писта за Световната купа в Бад Клайнкирхайм.

Втората част от програмата е изключителен обяд със специалитети на Alpe-Adria-Cusine. Гурмето се осъществява в Klammerstubn, която е създадена в чест на идола Франц Кламер в планинския ресторант Кайзербург. Тази атракция, в която трябва да участват опитни скиори, е придружена от ски водачи и струва 69 Евро на човек. Това включва закуска и обяд , както и ски карта за два часа. Следните дати са на разположение – 05 януари, 21 януари, 04 февруари и 25 февруари 2014 г. Броят участници е ограничен!

Information & Booking
Bad Kleinkirchheimer Tourismus Marketing GmbH

Dorfstraße 30, A-9546 Bad Kleinkirchheim
Tel. +43(0)4240/8212-28, Fax. +43(0)4240/8537
info@badkleinkirchheim.at
www.badkleinkirchheim.at

INFOBOX WORLD SKI TEST
That´s the way we like the WorldSkitest

WST 2014: Най-големият световен ски тест, провел се от 19-ти до 22-ри март 2013г. в Бад Клайнкирхайм – Св.Освалд, Каринтия, Австрия.

Организатор: Герхард Брюглер

Директор на теста: Франц Кламер

Тестът: Приблизително 250 изпитатели, смесена група от известни личности, специалисти, любители скиори, журналисти тестваха 200 чифта ски за следващия зимен сезон 2013/2014.

Категориите: Ladies High Performance – Висококачествени ски за жени, Allround за жени, SL състезателен слалом за мъже, GS състезателен гигантски слалом за мъже,  Allround за мъже, All Mountain, Open Space, Youth Race GS и Youth TwinTip за младежи.

Особености: Пробен тест на ски облепени с черна лента, само рентал автомати, неутрален WorldSkitest отбор за настройка на ски и автомати при смяната им в специално оградена площ до пистата.

Начин на тестване: Ски изпитателите преминават първо тестово спускане и веднага след изпитването те попълват карта за оценка на току-що карания тестов модел. След това ските се сменят, следва следващия тест рън, който отново се оценява.

Критерии: В картоните за оценка се попълва форма за класиране по следните критерии в скала от 1 до 10: Дълги и къси ритмични завои, закантване, маневреност т.е. гладкост на пързаляне и общо усилие.

„Кой кой е” в зимните спортове – нашите изпитатели през 2013 година

Сред 250-те мъже и жени изпитатели бяха настоящи и бивши спортисти като Олимпийската шампионка Виктория Ребенсбург, Олимпийският шампион и трикратен световен шампион Щефан Еберхартер, Олимпийският шампион Фриц Щробл, световният шампион Кристоф Инерхофер, шесткратната световна шампионка Ерика Хес-Реймонд, топ атлетите от австрийския национален отбор Ромед Бауман и Матиас Ланцингер, Доминик Жисин от Швейцарския национален отбор, сноубордистката Лиз Кристоферич, бивши топ атлети като Боян Крижай, Гюнтер Мадер, Щефан Гьоргл, Йозеф Щробл, Кристиян Майер, Ернст Ридлшпергер, Юре Кошир и Рене Млекуч, и фрийстайлерите Тине Хубер, Доминик Хасибедер, Алоис Бикел, Фло Кьофер, Пол Клейн. Също така асистираха много международни зимни спортни журналисти, включително главните редактори и директори на българското списание СКИ&БОРД и собственици на интернет портала SKI.BG Владислав Георгиев и Ясен Георгиев, като и директорът на Каринтийската агенция Кристиян Кресе и маркетинг директора на Бад Клайнкирхайм Щефан Хейниш и много, много други.

нагоре


АРХИВ - СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2012/2013


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2011/2012


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2010/2011


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2009/2010


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2008/2009


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2007/2008


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2006/2007

нагоре

 

     
Copyright 2006-2011 © World Ski Test, SKI.BG
NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре