SKI.BG
     Четвъртък, 18 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: georgivt

Изпратено: 14-03-2011 10:11:35
!!!ВНИМАНИЕ!!!

Около касите на лифта на Ястребец има едни ергени с жътли елеци, на които пише "Ticket Control". Ако случайно карате до обяд или идвате следобед и искате да продадете/купите картите си, не го правете около касите.

Автор: georgivt

Изпратено: 22-03-2011 13:34:06
Колеги, аз тази тема не я пуснах, за да се води диспут дали някой има право да купува или продава и какви са моралните Ви ценности. Даже се учудвам на разсъжденията на някои от вас за ощетяването, за това как курорта ще инвестира бъдещите пари, ако сме коректни и т.н. Вие вярвате ли си? Карачите знаят, че се отива сутрин рано, кара се без спиране и до обяд сте готов.  Така, че не виждам нищо нередно да преотстъпя картата си на някой друг, който е дошъл на обяд и е решил да поспи.Бях свидетел как на една жена разрязаха току що закупена карта от човек, който си тръгваше без никакви обяснения и това ме втрещи. Все едно бях в зората на демокрацията и началото на мутро-бароковата епоха. Съответно започнаха, разправии, викане дърпане, заплахи и т.н. Сега колегите от Бороспорт да ме извиняват, ама не по този начин. 
Автор: skiman

Изпратено: 21-03-2011 15:20:11
Значи ако си купя кола 2-ра употреба ощетявам производителя? Еле пък ако реша да си взема апартамент.
Нека ми спрат картата, която съм си купил от някой, после света ще им се види тесен. Ще ги осъдя и ще карам после цял сезон без пари.
Нямат никакво, ама никакво правно основание да блокират препродадена карта.
Ако искат да няма препродажби да свалят цените. Това трябва да им е червена светлина. И не да дават заплати на копой, които да следят, да инвестират тия пари в обучение на персонала, или в намаление на цените, адекватно спрямо услугата. И това се отнася за всички курорти в БГ. 
Автор: skiddy

Изпратено: 21-03-2011 14:04:10
Е, ако има някой с юридическо образование е хубаво да даде тълкуване незаконно ли е препродаване или преотстъпване на картите, и кой закон или наредба се нарушава:)?За мен стига с 1 карта да не се минава едновременно от повече от 1 души всичко друго не би трябвало да е незаконно!
Автор: skiman

Изпратено: 21-03-2011 11:43:30
Аз не я преотстъпвам. Аз я продавам. Тя е моя собственост. След като имам касова бележка, тя автоматично по закона на потребителите става моя собственост и никакъв договор не ме задължава нищо. Освен това никъде не съм се подписвал, за да съм задължен по закона за договорите. Мога да правя с нея каквото си пожелая. Ако ставаше за тоалетна хартия, можех да си я ползвам и за това. Мога да я купя на касата и след това като добър самарянин да я скъсам на 2 и да се прибера в къщи или да я дам на някое циганче като спонсорство. Тия на касите с жилетките могат да ме гледат и обслужват според настроението ми.
Те ми продават услуга. Срещу този билет. Същият вариант е ако си купя билет за обществен кенеф, но да пусна друг да пикае вместо мен. Кво лелката ще го върне и ще му каже....можеш да развихриш въображението си.;-))
Препродажба на карти ще има докато цените са безумни. 
Автор: tantus

Изпратено: 21-03-2011 10:40:23
Skiman - бъркаш много. Купуването на картата е вид договор. На картата пише, че нямаш право да я предостъпваш. Купувайки си картата ти се съгласяваш с тези условия. За BBB - и какво от това? Това ли е темата на дискусиятата тук? Къде било по-скъпо.

Иначе и аз съм съгласен - да, условията тук са лоши спрямо  Австрия, Франция, Италия и реално не е по-евтино. И да, тези които управляват курортите могат да бъдат по-гъвкави. Но пак казвам - това не дава право на никого да си препродава картата. 
Автор: skiman

Изпратено: 20-03-2011 19:06:26
Каква кражба бре? Вие наред ли сте?
Картата, която съм си купил си е моя СОБСТВЕНОСТ(имам си касова бележка)! Ще си правя с нея каквото искам.
Ако искам ще я препродам, ако искам ще я скъсам на 2. Схващате ли? Къде има кражба на нещо, което продавам и си е лично мое?
Значи ако реша да си продам старите ски, то това е кражба към някой си магазин?
Съвсем изтрещехте.
Да направят на Банско картите адекватни на услугата=30 лв, както и на Боровец=20 лв и няма да има препродажби. До тогава-ДГД! 
Автор: BBB

Изпратено: 18-03-2011 11:55:17
И накрая сравнителен анализ, за тези, които още драскат небивалици.

Наскоро се върнах от това място :
http://www.skiwelt.at/de/winter/normaltarif.html.

там собствениците на съораженията могат да вземат от двама души максимум 53 евро х 1,95583 = 103,66лв. Това е за карта закупена до 12ч. и карта закупена от 13ч. (генерирана в системата от 12,45ч).
В арена Ди Банско карта до 12ч. и карта от 12,30ч. струват общо 96 лв. Съотнесено към дневните ски пасове, в Австрия разликата е +32,5% а у нас е +74,54%. Съотнесено към ски пистите и прилежащите съоражения, у нас е някъде около три пъти по скъпо.
Автор: skiddy

Изпратено: 18-03-2011 11:52:11
tantus,знаем че лифт картите не влизат в потребителската кошница!
Българите както казваш са бедни,но все пак сме в ЕС,а не в страна от 3-я свят,което предполага,че получаваме образование,информация,искаме да живеем здравословно и да спортуваме!И тъй като в случая пазара не може сам да регулира цените,хората са намерили някакво решение да си поделят разходите за закупуване на карти!
Автор: BBB

Изпратено: 18-03-2011 10:02:08
Според мен с действащата система, окрадени са потребителите. Защото няма как да очакваш от един човек, който идва с ясното съзнание да кара от 8,30 до 12,00 ч. да му набуташ една карта за цял ден и да му кажеш бягай да си играеш. Както и такъв, който е дошъл след 12,30 да му продадеш карта за половин ден. Трябва да се приключи с този манталитет на мислене, че хората са дойни крави и са длъжни да плащат и да си мълчат. Много други примери може да се дават за несправедливо калкулиране при предоставяне на флексабилни услуги. Градски транспорт, Винетни стикери и мн.други. И докато системата работи по този начин, хората ще отвръщат така. А ако е скъпо или технически невъзможно да се въведе по-справедлива система, нека собствениците на ски зони да обяват цени за изкупуване на ски пасове според това, кога се връщат и да ги препродават на малко по-висока. Така, че да спечелят и да не се сърдят, че не могат да те "издоят" максимално. 
Автор: sicktirix

Изпратено: 17-03-2011 21:28:22
Че е кражба,няма спор,кражба си е.Но тия дето са окрадени,че могат да подходят по гъвкаво-могат,но какво им пречи или просто не искат,не знам.Иначе безмислено е да се мерим с Австрия,Швейцария,Италия,Франция.Можем да се мерим в ски услугите с тях,но само когато планините ни порастат,а техните пътища се "изравнят" с нашите по дупкоуслуги.И каквото друго ви дойде на ум в тоя смисъл,все ще е вярно.


2  3  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре