SKI.BG
     Петък, 21 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: tsvetelina.miteva

Изпратено: 28-01-2012 16:28:38
Автомати с повдигащи пети върху карвинг ски

Здравейте, какво ви е мнението върху карвинг ски да се поставят автомати за ходете? Откъде мога да намеря такива автомати - нови и/или втора употреба, както и колани за ходене?

Автор: brutas

Изпратено: 10-02-2012 10:18:50
Jas, мерси за изчерпателния отговор!
Автор: jas

Изпратено: 10-02-2012 01:40:56
Туринг ски със стандартни твърди ски обувки не е невъзможна мисия, но може да се явят усложнения. При катерене/изкачване за пълноценно пристъпване е нужно глезена да се сгъва. В случая със специализираните туринг или телемарк ски обувки въпросът е технически решен с ключалката за ходене/спускане, която фискира горната част на обувката подвижно/неподвижно към долната. Когато се налага катерене/ходене със стандартни ски обувки техниката е да се разкопчаят горните щраймери, за да се осигури, макар и ограничено, по-голяма гъвкавост на глезена. В този ход се крие обаче риск от претриване на петата и глезена в чорапа на ски обувката, поради неговата непригодност за ходене. Въпрос е на опит и, ако става, става, ако ли не, трябва да се купят нови ски обувки. А те въобще не са толкова скъпи, както има погрешно изградено впечатление. Към днешна дата в магазини Стената и Алпи има модели за ски туринг на Гармонт и Криспи с цени под 500лв. 

Трябва да се знае, че специализираните туринг ски обувки са много леки. Това е твърде важно при катерене. Когато се прави тур с часове наред изкачване, всеки допълнителен грам в екипировката допринася за по-бързата умора и в някои случаи фатално изтощение на скиора, което може да има от неприятни до трагични последствия при обратното спускане. Не са единични случаите, когато в следствие на изтощение след изкачване, при спускането скиора да изгуби контрол върху ските и падайки да си направи непредвидимо жестоки травми. Т.е., ако използвате стандартни ски обувки имайте предвид, че теглото им ще бъде два и повече пъти по-голямо от специализираните туринг модели, което задължително ще предизвика по-бърза умора. Но, ако се катерите леко и за кратко, това не е проблем, затова винаги планирайте маршрута си в зависимост от екипировката. И не надценявайте възможностите си!   
Автор: brutas

Изпратено: 09-02-2012 22:58:51
И на мен ми се иска да пробвам пантене.
Досега съм карал само по пистата и имам твърди обувки (120), едни твърди и едни меки ски (които мисля, че ще станат). Трябва ли да си купувам нови обувки - гледам че струват 800-1000 лв като нови, а не ми се дават толкова...

С твърди обувки как ли ще е пантенето?...
Автор: jas

Изпратено: 31-01-2012 15:52:31
Категорично МОЖЕ да монтирате и използвате туринг автомати с карвинг ски. За да не навлизаме в полемика кои ски са карвинг и дали в днешни времена има други алпийски ски освен "карвинг", ще кажа, че няма ограничения в комбинациите на автомати-алпийски ски. Едно от препоръчителните условия при туринг ски комплектите е ските да са леки, т.е. с малко тегло. Това обаче не винаги е изпълнимо с наличните модели алпийски ски.

Относно автоматите трябва да решите към коя концепция ще се присъедините >

Класически туринг автомати за стандартни алпийски ски обувки,
Точкови туринг автомати за комбинирани ски обувки /ходене-спускане/,
Телемарк туринг автомати с телемарк ски обувки

Първият вариант е най-икономичен, като инвестиция. Подобни автомати може да купите от софийските ски магазини: Алпин спорт, Стената, Реа скитех, Адвенчър спорт, Хко спорт, екипировка.ком и други. Може да поръчате и през интернет извън България от спортните магазини в Европа и Северна Америка. При покупка на ски туринг екипировка спазвайте принципа - винаги нова екипировка! Спестените пари за използвана екипировка могат да ви костват живота в планината!

Колани за ски туринг препоръчваме да купите от магазин Алпи в София. 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре