SKI.BG
     Понеделник, 25 Май 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: tantus

Изпратено: 07-02-2012 15:42:08
Volkl Racetiger Speedwall SL vs Volkl Racetiger SC PSI

Здравейте колеги,

Пред купуване на нови ски съм и като че ли изборът ще е между гореспоменатите модели. Някой има ли информация за някой от тези модели (или сравнение между двата модела - още по-добре). Speedwall-a  си е явно класическа слаломна ска. Чувам коментари обаче, че наказва здраво и най-малките грешки (явно наказва повече от други слаломни ски като Атомик или Росиньол).

От друга страна, RaceTiger SC ми изглежда по универсална ска и би трябвало да е по-стабилна с висока скорост и по-дълги завои, но когато един модел ски претендира, че прави всичко добре, обикновено всъщност не прави нищо перфектно. Прочетох и за PSI (PowerSwtich Individual) технологията вкарана в този модел - явно обаче няма "копче" като някой други модели, а трябва да се ходи до специализирани магазини, за да се променят настройките? Знаете ли нещо по въпроса?

Автор: jas

Изпратено: 08-02-2012 11:50:10
Да, за мен Racetiger Speedwall SL са по-добрите ски, поне аз така ги чувствам. Относно дължините, имайки предвид, че 170 сантиметровия модел е с 14м радиус, той е оптималния избор за активни скиори, нещо като супер олраунд ска за писта. Но, както винаги сме казвали, изборът е личен и най-добре е да се тества преди да се купи. 
Автор: tantus

Изпратено: 08-02-2012 09:00:58
Jas, благодаря за информацията. Ако съм разбрал правилно, смяташ че Speedwall-a e по стабилен дори и на дълги завои от SC PSI? Това е учудващо имайки предвид геометрията и радиусите на двата модела. Иначе какво би посъветвал като дължина за Speedwall? Аз съм 185см, 84 кг, карам сериозно по трийсетина дни на година. Колебая се между 170см и 165см.
Автор: jas

Изпратено: 08-02-2012 04:38:07
Voelkl Racetiger Speedwall SL е отлична пистова ска за опитни скиори. Лично за мен е по-стабилна и отзивчива ска при къси завои, но почти също толкова отлично се дъжи и на дълги завои. Бих казал, че само помага на скиора.

Voelkl Racetiger SC PSI би допаднал на скиори, които повече трърсят иновацията и възможността да пренастройват твърдостта на ските в зависимост от чувствата си, без значение основната идея на технологията - да се настройват ските по алгоритъм за конкретна възраст и тегло на скиора. Моето усещане при тестовете с оранжевия Racetiger SC PSI беше за лека нестабилност/усукване на ските при скоростни дълги завои. Възможо е механика да не ги беше затегнал достатъчно, но е малко вероятно.

Аз залагам изцяло на  Racetiger Speedwall SL

Иначе "натягането" на ядрото на Racetiger SC PSI става  от към средата на опашката на ските със специален ключ, който имат само сервизите/магазините на Фьолкл, като операцията се прави на стенд и отнема няколко минути.

http://www.voelkl.com/skis/technology/performance/power-switch-individual.html 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре