SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: lubutel

Изпратено: 07-02-2012 20:46:30
Как се избират ски

Аз съм любител, много рядко ходя на ски.Прочетох всички препоръки въвъ форума и се обърках.Искам да си купя ски така че да карам лесно без напрежение.Имам желание да ставам по-добраМоже ли да ми препоръчате модел и как да го избера.Имам обувки Дахщайн от 10 години уж бяха най-добрите ама вече така се е променило всичко, че незная и тях ли да сменям.Препоръчайте ми и магазин за облекла/ евтини:-))/

Автор: lubutel

Изпратено: 11-12-2012 16:01:01
Здравейте jas i Dunbar,моля да ми кажете какви ски да си купя/ миналата година не успях/ искам да карам спокойно 1,60 съм 50 кг, но съм храбра :-))).Да правя къси и дълги завой и да напредвам,ама да не не се мъча :-)).Сърдечно благодаря
Автор: jas

Изпратено: 09-02-2012 21:02:39
Здравейте,
Уменията на ски не се забравят, но поради липсата на практика/тренировки на мускулите, тялото "отказва" да действа.

Съветът ми е, да пожертвате известна сума за няколко опресняващи урока със ски инструктор, нещо като клиника, която ще Ви насочи в правилната посока за добро каране на "новите" ски.

Ако ски обувките Ви са удобни, независимо, че са по-стар модел и нямат физически дефекти, може да ги използвате. Важно е да следите за пукнатини по пластмасата, които са сигнал за прекалено амортизиран материал, не толкова от използване, колкото от изминалото време. Пластмасите имат свойствата да стават крехки и непредвидимо чупливи при ниски температури десетина години след отливането на съответната ски обувка.

За да влезете във форма по отношение на ски екипировката е добре да отделите 1-2 дни в които да пообиколите различни магазини, по-големите са за предпочитане, и да поразгледате какво се предлага по принцип.

Една идея, влезте в InterSport-TheMall в София, освен много приятни намаления, ще откриете и много свежи модели съвременни решения ски екипировка, от облеклото до ските и обувките. Успех!   
Автор: lubutel

Изпратено: 09-02-2012 20:06:32
Благодаря ти Дънбар.За облеклото разбрах от първия път :-) то се мери оглеждам се и ако се харесам Ок - мерси за съвета за магазина, въпреки че естествено се бях насочила кън бялото, нали съм жена ;-),Ама тов асъс ските защо тогава са изписани купища съвети за меки,средно твърди и т.н.Проблема ми е че сум карала като малка с мама и татко :-)) не с учител, после се учих на една школа и уж карах и то добре и сега нещо не мога да се координирам и то на леки писти - някак си се напрягам, внимавам и не се чувсвам уверена.Верно че доста години пропуснах поради липса на отпуски, ама не е ли као с колелото? После се чудя как се качват за първи път сега хора на тия карвинги и на третия ден си карат така спокойно и красиво, че си мисля че е до ски/ едно време карах Пампорово после Атомик такива дето бяга дълги колкото да си протегна ръката а сега ще се пребия с някакви смешни ски до носа ми??.
И за обувките имам въпрос.Какво им е новото на новите.Моя Дахщайн е с 3 щраймера, отстрани се наглася мисля че беше за петата да не ти шава а отзад за наклона и има клик система за ходене.Демоде ли е марката. нали съм жена все пак ;-) пък и разбирам ако си демоде поне да си ски инструктор-ветеран:-))).Шегата настрана като ще давам токова пари как да ги избера все пак в магазина ще гедат да ми продадат.Сега карам с едни Елан на снаха ми - мисля че отзад пише SCX и съм неуправляема а на по-заледено като закантя съм катос кънки просто се спускам перпендикулярно, че немога и да спра.Направо съм озадачена дали да не се отказвам че грешката е в мен ;-(( а така обичам ските...
Автор: Dunbar

Изпратено: 07-02-2012 22:40:13
Магазин за облекла - ДИЕЛ. Има и интернет магазин. Това е най-добрата българска марка . По нищо не отстъпва на останалите масови западни марки, които в крайна сметка са ушити на изток.Внимавай за цвета - в никакъв случай бяло! Особено панталонът трябва да е черен или друг тъмен цвят. За да вземеш евтино каквото и да е за този спорт чакаш пролетта и лятото! Лошото е че тогава се губи мотивацията за такъв род покупки :-)
Сега тук почти всички ще ти кажат че тези обувки са приключили курса - да така е, ама ако не ти се дават 150-200 лв. и нагоре (пролетта) оставяй ги и карай с тях. При обувките няма такава промяна отпреди 10 години както при ските. Стига да не си ги купувала на старо тогава. Лошото на тази история е че според мен най-важната част на ски-екипировката са обувките. Другото може да е как да е, ама обувките трябва да са ти точно по мярка,много удобни и да те държат стабилна. А на тези условия отговарят новите обувки.
Ако караш 5-6 дни в годината вземай ски под наем - няма смисъл да купуваш. Тук лошото е че не можеш да наемаш винаги един и същи модел и качество ски и губиш малко време за пренастройка :-).
Все пак ако имаш 700 - 1000лв. излишни върви напролет и купувай. Би трябвало да ти стигнат за обувки, ски,автомати,щеки. яке, панталон, каска, маска и 2 чифта ръкавици(задължително). Ако купиш всичко от една марка със сигурност ще ти направят допълнителна отстъпка. Пък и цветовете на отделните компоненти би трябвало да си пааснат, което за жените знам че е важно :-)
В който и да е магазин на големите марки да отидеш ще ти препоръчат модели, подходящи за теб. Конкуренцията между големите фирми е толкова голяма, че е въпрос на изключително лош късмет да попаднеш на нещо лошо. Ако все пак  се колебаеш - запиши си моделите и ги сподели тук - все някой ще даде акъл.
Внимавай с обувките - трябва да се увериш че ще ти ги сменят ако ти убиват. За тази цел вечерта след покупката сядаш у вас и гледаш 2 филма обута с тях. Ако не те мързи поне половин час стой права облегната на езиците(напред).       
Преди да свършиш всичко това върви в Банско, Боровец или Пампорово, вземи си ски учител за 1-2 часа - той да ти избере екипировка под наем и да ти покаже как се  карат новите карвинг ски. Той също ще те посъветва какво точно да купиш :-).   


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре